Sunday, January 31, 2010

1. veebruar

Nüüd vahelduseks avakäiguprobleem.
Jälle paaride meistrivõistluste jagu, ühesõnaga mängid maksipaarikat, tsoonis kõik.
Istud neljandal käel (Westis) ja omad käes suhteliselt lubavat kaarti:

♠T9763
♥KST854
♦-
♣62

aga paraku pakkumine rikub asja tuntavalt:

N______E_____S_____W
1♣_____3♦____DBL___p
3♠_____p____3NT____p…

1♣ avapakkumine oli tugev ja kontra negatiivne ning sina pead leiutama avakäigu.

Hea meelega käiks muidugi partneri masti, aga sellega on seotud teatavad raskused, ning ükski ülejäänud kolmest variandist ei tundu kah üleliia meelitav – risti võib lahendada vastasele mõne probleemi, pada on ideetu ja ärtu võib minna kahvlisse. Matšis oleks elu märksa lihtsam – ärtu välja ja kui see tihi kingib, on tegu tõenäoliselt teise või kolmanda ületihiga ja keegi ei pane seda tähele, samas kui ainuke šanss leping taha saada on partnerilt ♥Ä leida. Maksikal aga võib olla väga oluline, et sa avakäiguga midagi ei kingiks (eriti kui vastasel jõuga laiata on). Leidsin siis, et proovin õnne padakäiguga – kogu jagu oli järgnev:

6 comments:

  1. Taaskord huvitav jagu välja otsitud. Tänu vastase 1NT avangule olex meil "peaaegu" õnnestunud leida üles täiesti võidetav 5H leping, paraku jäi "fantaasiat" natuke vajaka nii mul kui partneril.
    Pakumine kulges siis järgmiselt:
    1NT - X (4M ja 5+m) - XX - 2♥(pvp)
    3NT - p - p - 4♥
    4♠ - X - 5♣ - p...

    Avakäigux tuli J♥ mis tänu katmata jätmisele andis võimaluse padasse lülituda ja löök saada. Siis sai aga minul fantaasia otsa ja ruutu löögi asemel arvasin et enne on hea ärtu äss tõmmata... :( Ei oodanud peale sellist avaringi 2♥ pakumist partnerilt tõesti 6st masti...

    Huvitavamax lähex asi aga siis kui 2♥-i asemel panna Westist lauale 4. Siis ei ole minu 7-4-2 jaoga enam mingit probleemi ka 5♥ lauale panna...

    ReplyDelete
  2. Ma teinuks ka paja avakäiku, ma ju tuntud passiivik. Kurb lugu.

    ReplyDelete
  3. Mts, aga signaale ei viska siis sellises kohas või? Suht easy kolmeta peaks ju olema, kui intelligentne partner Sulle juba pada löögi andis.

    ReplyDelete
  4. Signaalid on ju teatavasti hapud;)

    Ikka käime signaale, aga ega signaal ise veel mängu alt võta. Ikka juhtub ju et otsustad natuke signaali järgi käimist viivitada, vahel on see otsus ka õige aga vahel võibki juhtuda hoopis see et pühid suu tihidest puhtax. Põhiargumendix mix seekord sedasi otsustasin oli just see avaringi suhtkoht nõrk 2♥ . Või oskaxid Sa ise peale sellist pakumist partnerilt 6-5 kalleid oodata?

    ReplyDelete
  5. Muidugi võis partneril 5-5 kallid ja singel ruutu olla, aga just sellepärast ta teisel tihil Sulle pada löögi koos ruutu signaaliga andiski (selmet näiteks ise teist ringi ärtut kakkuda, nagu Sina tegid).
    Järelikult:
    tal EI OLNUD 5-5 kallid ruutu singliga, vaid olid 6-5 kallid ja ta tahtis lööki saada, mida ta Sulle ka signaaliga näitas. Obvious.

    Muidugi võinuks ta ka 4 ärtu kohe pakkuda, aga 2 ärtu pole ka teabmis suur viga. Sina tegid partneri ärtudepakkumistest järelduse, et tal pole kuuest ärtut. Samas partneri signaali, mis tunduvalt ilmselgem, kui pakkumise kaudu mastipikkust tõlgendada, ei usalda. Nii ei saa ju rallit sõita ;)

    ReplyDelete