Sunday, January 24, 2010

25. jaanuar

Eesti paaride meistrikate viimases jaotuses oli mul kallis odava vastu viimases käes järgmine kollektsioon:

♠KT862
♥K
♦KS32
♣ES8

ja pakkumine algas nii:

Gonca____Leo___Jullis___mina
1♦________1♥_____p______1♠
DBL_______p______2♣_____?

1♦ oli rannakalaadne ja kontra oli väljavõtuks, lubades odavmaste.

Tuvastasin, et ma olen paraja portsu otsa sattunud:

Esiteks võib Leo 1♥ avapakkumine olla tehtud üsna agressiivselt.

Teiseks meil ilmselt ei ole klappi (Leo võiks kolmese pada ära näidata toetusrekontraga)

Kolmandaks kipuvad ilmselt mastid kehvasti istuma – kui avajal on odavad, siis võiks teises käes pigem kallid vastu istuda , odavate jõud istub minu taga ja mastide tekstuur on lahja.

Neljandaks oleme me kallis odava vastu ja väga tõenäoline on, et kummaski liinis klapp puudub ja kumbki pool ei suuda midagi ära võita (Leole panin tüüpvariandiks 2-5-3-3 jaotuse ja arvasin, et Toitsil võivad odavad olla 3-3 või isegi 3-2)

Viiendaks, ma võin küll kontreerida, kuid tõenäoliselt paneb Leo sealt ajama, kuna ilmselt on ta turgu tulnud üsna kehva lehega. Või kui ta seda ei tee, ei saa välistada varianti, et 2♣ tuleb välja.

Leidsin siis, et pole mõtet ennast lõhki pakkuda ja riskida nt. -100ga -90 vastu, ning hoidsin lõuad koomal, nii jäigi 2♣ mänguks, mis mitte just päris optimaalse kaitsega välja tuli (saalis olid ristit mänginutest saanud 8 tihi 3 paari neljast).

Paraku oli aga Leo leht selline:

♠E73
♥ET7642
♦Ä9
♣T3

ja tõrjumatud on nii 2♥ kui 2♠ (padas isegi olid mõned saanud 9 tihi), ning +50 ei oleks meid ka eriti rikkaks teinud.

Mis siis juhtus – Leo ühest küljest ei olnud 100% kindel, et meil toetus(re)kontra selles seisus kehtib (süssikaardil on vist kirjas küll, et kui me lubame esimesel kõrgusel 4+ kallismasti, siis on asi sees) ja teisest küljest arvas, et kuna ta on juba saastaga suu lahti teinud, on tema missioon selles jaotuses täidetud. See ei ole tal esimene kord ennast niimoodi nõrga lehe vahelepakkumisega oma arust „sisse visata“ ja nagu kõik võivad aru saada, ei olnud ma sellest seegi kord erilises vaimustuses, eriti kuna see nihutas meid kolmandalt kohalt neljandaks.

4 comments:

  1. Meil läx pakumine pisut teisiti, aga kaitse oli samakehva ( ei andnud ruutu lööki partnerile). Kuid kuna suutsime vastased 3C-i upitada saime +50 skoori eest 5 punkti mitte 2 :P

    1♦ - p - 1NT - p (küll mõningate kõhklustega)
    2♣ - p - p - 2♠
    p - p - 3♣ - p...

    ReplyDelete
  2. Ma oleksin ka Lauri koha peal passinud. Aga tõesti, kui enne pole ette tulnud, siis veidi kahtleks küll, kas siin toetusrekk ikka kehtib... sest meie poolel võib ju jõudu suht vähe olla ja toetusrekk võib viia 7. klapiga 2. korrusele. Kui ikka toetuskontrat/rekki mängida, siis peaks äkki hullema vältimiseks tegema nii, et 4. pada pakuks selles kohas aint suht soliidse lehega ja mingi 6-8(9) p-ga eelistaks passi? Ja samas viiendat pada võib pakkuda natu kehvema lehega ka, siis ei ole ohtu 7. klapi ja nt 13-15 punktiga khepeale 2. korrusel vahele jäämiseks (eriti kallis tsoonis oleks see valus).

    ReplyDelete
  3. toetusrekk ei vii sind teisele korrusele (erinevalt toetuskontrast), sest seda on võimalik passida ;) Aga kuna 1 pada on F1, lähed sa teisele korrusele niikuinii

    ReplyDelete
  4. Kui vastane pakub, siis ei pruugi ju minna teisele korrusele, kui toetuskontrat ei pane... Nagu praeguseski jaos.
    Aga ok, seda küll, et 1S on F1 ja kui vastane uuesti ei paku, peab esimese vahelepakkumise teinu mingi pakkumise leidma niiehknaa.

    ReplyDelete