Thursday, January 28, 2010

28. jaanuar



Olin siin jaos Westis ja otsustasin avada pakkumise 2♠-ga. Nordilt tuli 3♠ (Südi seletuse järgi Michaels) ja Leol oli parasjagu, et pakkumine geimi aidata (23 pildipunkti, kuues ÄKE toetuseks ja kolmes mastis esimese ringi kontrollid). Edasi läks vastastel pakkumine natuke käest ära ja nad maandusid 6♣-s kontraga, mis käis eriliste vahejuhtumiteta kolmeta.

Tegelikult muutub jaotus huvitavaks, kui jõuda Westi käest mängima 6♠ lepingut (selles suhtes töötab 2♠ avapakkumine hästi). Lihtne plaan on lõigata ruutut ja kui see õnnestub, siis üritada ristit ära mõistatada – mis antud hetkel viib läbikukkumisele. Kui aga pakkumisest selgub, et Nordil on pikad odavmastid (see asi selgub muidugi üsna ruttu mängu käigus) ja jõudu, on see leping tegelikult väga elegantsel moel võidetav.

Oletagem, et avakäiguks tehakse ärtu (see võib olla ka ruutu, sisuliselt midagi sellest ei muutu, risti käik laseb slämmi kohe välja).

Nüüd tõmbad sa ära ühe kõrge trumbi, millega selgub trumbi 2-0 istumine ja seejärel deblokeerid teise kõrge ärtu ja selgub, et Nordil on odavmastides 12 kaarti.

Seejärel pead sa mängima omalaadset pöördlauda (õigemini „pöördkätt“), et Westi trump muutuks pikemaks kui Ostil (tihide arvu poolest ei ole formaalselt vahet, kas lüüa kaks ärtut lauda või üks ruutu kätte, kuid sa vajad laua ruutusid ähvarduskaartidena). Selleks tuled sa kaks korda trumbiga kätte ja lööd ärtud kõrgete trumpidega lauda.

Nüüd mängid sa Westi trumbid lõpuni ja viimase viie kaardi lõppseis tekib selline (Südi kaardid on tegelikult ebaolulised).



Nüüd käiakse Westist viimane trump ja Nordil ei ole midagi parata – kui ta viskab ära ♣E, siis saab lahti mängida tihi ristist, kui ta loobub ruutust, siis kaob lauast risti ja ruutu mast annab väljamängijale kolm tihi.

No comments:

Post a Comment