Friday, March 19, 2010

19. märts


Selles jaotuses avas Leo Ostist teiselt käelt 2♦ga (saastwilkosz), mille Süd võttis kontraga üles ja mina passisin (passi-või-paranda, kuigi mu ruutu ütleb, et tõenäoliselt partneril seda masti ei ole, siis veelgi tõenäolisemalt ei olen Nordil midagi, millega ta selle läbi saaks passida). Edasi pakkusid vastased 2♥ - 3♥ (minu arvates allapakkumine – isegi kui partneril ei ole midagi peale neljase ärtu, võib 4♥ välja tulla, kui tal juhtub padaduubel olema ja padaäss ees) – 4♥.

Leo pani avakäiguks lauda ♦E, millele ma viskasin ♦9 (formaalselt paaritu julgustab, aga antud hetkel tähendas see kontekstis lauaga: „vaata ise edasi“ – st. et padaäss-padalöök ei ole ilmselt päevakorral) ja Leo käiski väikese pada. Kui väljamängija paneks lauast väikese, siis läheks see leping taha, kuid Ostapenko mängis kuninga ja lõpetas 11 tihiga. Hästi mängitud.

Teises lauas käis asi omapärasemalt, seal avas teine käsi 2♠ Muidebergiga ja peale Südi kontrat hüppas Nord 4♥ täis (mis on väga kurioosne, sest inimesed mängivad Lebensohli ja juba 3♥ pakkumine oleks väärtusi lubanud). Õnneks Süd ei vajutanud „balansi pealt“ kohe slämmi täis, vaid küsis ikka viisakusest ässad järele ja pidurdus viies. Ja väikese padaga teda ei testitud kah ning kuna risti jagus 3-3 ja pada õnnestus piirata ühe kadujaga tuli leping suure surmaga väljagi. Jagu viigis.

Starmeni – Monte Carlo matšis jäi jagu viiki hoopis teisel moel – mõlemas toas leiti ässa alt väikese pada avakäik! Ühes toas alustas Nord pakkumist 2♥-ga ja Süd tegi splinteri, mis ütles Ostile, et ruutus pole eriti midagi loota ja lepingu taha võtmiseks tuleb ilmselt teha midagi meeleäraheitlikku, teise toa pakkumise ja mängu kohta ma ei tea midagi (või võib-olla käidi seal ikkagi samuti ♦E välja ja väljamängija pani teisel tihil pada valesti?).

3 comments:

  1. Teises toas juhtus see, mis bridžis ikka. Ära õpeta vastast keset matši !
    Kes viitsib vaadata, siis vahetult eelmine oli jaotus nr 40. Seal sai vastasele vihjatud, et kui nad pakkunuks 6 pada, siis ainus probleem väljamängijale tekib ässa alt avakäiguga.
    Vastane paraku oli õppimisvõimeline ja 41. jaotuses tegigi ässa alt avakäigu, mida Tõnis välja ei mõelnud. Pada emand, ruutu kuningas , pada äss, pada löök. Neli esimest võeti jõuga ära.

    ReplyDelete
  2. Nojah, meil oli praegune jaotus matši esimene ja eelmine jaotus viimane, nii et seda muljet ei tekkinud... kuidas teil muidu pakkumine oli?

    ReplyDelete
  3. 2pada ( vist oli muidelberg ) kontra pass 3ärtu pass 4ärtu
    Päris kindel pole, aga igatahes õnnestus mul leping valesse kätte suunta
    Ei arva, et kohene 3ärtu minu käest õigem oleks, kuid nüüd oma kaitseta poti kuningat vaadates, ... äkki tõesti ?

    ReplyDelete