Thursday, March 4, 2010

5. märts

Avakäiguprobleem Klinkmanni GP-lt:
Sul on (odavas kalli vastu) käes

♠T873
♥K2
♦ÄET9862
♣-

avanguks otsustad passida, sest leht on selgelt liiga hea, et avada sellises tsoonis tõkkega ja 1♦-ga avamiseks „pole tuju“, edasi käib asi nii:

Sina___VPV__partner__PPV
p______1♣____p______1♠
3♦____DBL____p_____3NT
p...

1♣ oli tugev ja mida see kontra tähendas, ei viitsinud küsida (ebaselge, kas vastased seda isegi teaksid)ja nüüd pead avakäigu sooritama.
Otsustasin talitada nürimeelselt ja kütsin oma ruutu välja, sest ei ärtu ega pada tundunud ülemäära peibutavate variantidena. Selgus, et see ei olnud ülearu õnnelik valik, sest kogu jagu oli järgnev:



Vastane sai 11 tihi ja meie saime baranka. Märkelehte vaadates selgub, et barankast pääsemiseks oleks olnud täpselt üks võimalus – panna lauale ♦Ä – paremuselt teine tulemus vastasliinis oli 3♠ täpselt, seega ei aita ei ärtu- ega padakäik.
Ei saa salata, et ma hetkeks mõtlesin ka võitvale avakäigule ja kui mul oleks olnud ärtu äss (või oleksin ma tugeva käe taga), siis ma oleks ilmselt selle ka teinud, sest siis on mul sisek (või vähemalt šanss selleks) – nüüd aga tundus ennatlikuna partneri potentsiaalne ülekäik maha võtta. S... happens.

1 comment:

  1. Arvutijaotuste puhul kipub mooarust enamvähem nii olema et vähemalt korra nädalavahetuse jooxul satub ette jagu kus AQ kombinatsioonist tuleb ässaga alustada. Aga no see on selline statistiline tõenäosus ja selle peale mängima hakata on üsnagi libe teema:)
    Pigem võib proovida NT pakkuja kohta välja mõelda et kui tõenäoliselt see konkreetne tegelane singel K-d pidajax näitab, eeldusel et kontra ruutule on pigem väljavõtt.

    ReplyDelete