Monday, March 29, 2010

29. märts

Kuna mul uusi jagusid ei ole (kuigi eelmisel nädalal sai kolmel päeval mängitud ja ühel kiibitsetud), siis panen ühe vana asja - Klinkmanni võistkondlikult taas.

Kolmandal käel odavas kalli vastu oli mul käes:

♠KST954
♥S75
♦K85
♣4

Pakkumist alustas partner, kes avas 2♦-ga, mis meil oli Wilkosz. Kokku sai küll lepitud, et avame ikka 5-5ga, kuid nagu turniir näitas, siis sellised lehed ei kasva mitte puu otsas ja enamasti „kukkus“ see partneril 5-4ga välja – ja nagu hiljem selgus, siis selleski jaotuses oli see päevakorral.
Vastane kontreeris ja ma panin siis rahulikult 2♥ pvp lauda. Edasi läks asi juba üsna tuliseks:

2♦_____DBL___2♥____DBL
2♠_____4♥____4♠____DBL
pass____6♣___pass___7♣
pass___pass___?

Esimene üllatus oli teadagi see, et partneril on pada mast – st. et 11-ne klapp on meil olemas (no viiene kallis tal ikka on, kui Wilkoszi teeb). Kui nüüd PPV 6♣ täis ladus, siis tundus mulle ühest küljest, et peaks tõkkesse minema, kuid ma pelgasin natuke kahte asja:

A) Et partneri teine mast on risti ja
B) Kui ta teine mast ei ole risti, võib seitse möödaminnes välja tulla ja ma võin 6♠ pakkumisega vastased sinna aidata.

Kuna VPV suure slämmi täis tõstis, siis esimene variant ilmselt enam päevakorda ei tulnud ja ma otsustasin igaks petteks tõkkesse minna (isegi kui vastastel seitse läheb taha, siis ei kaota ma tõenäoliselt ka kuue vastu eriti, kui teine tuba peaks sinna jääma). Tellisin siis 7♠, mis kontraga mänguks jäi.

Kogu jagu oli järgnev:

Nagu näha, pole vastasel 13 tihiga probleeme ei ristis, ärtus ega trumbitas (kui puhtalt tegijaid lugeda, siis on võimalik võita sellised lepingud nagu 8NT, 8♥ ja 11♣), aga meie õnneks lasti meil ohvrit mängida ja ka kaitse ei olnud parim võimalik:

Alustuseks võttis Süd ära kaks kõrget ärtut, millele Nord viskas signaaliks ♦9!

Kolmas tihi oli juba tõeliselt imelik – Süd käis ♦S, mida väljamängija ei katnud vaid mängis väikese (kümne asukoht on esialgu veel mõistatus, seega ei saa seda talle ette heita, aga nagu pärast selgus, oleks olnud geniaalne liigutus deblokeerida ♦8). Nüüd siis Nord, selle asemel et see soldat läbi lasta ja kasseerida hiljem rahulikult oma kaks tihi (kuhu need ruutud kaduda saavad?), mängis sinna ässa ja käis tagasi väikese ruutu! Ilmselt kavatses ta partnerile lööki anda, kuid kiire trumpide rehkendus (väljamängijal ilmselt 5, lauas 6, käes 2) + pakkumise meeldetuletamine võiks anda vastuseks, et partneril lihtsalt pole ühtegi trumpi!

Nüüd sai siis oluliseks, et väljamängija ei olnud ruutut deblokeerinud – kui laua kaheksa oleks kadunud, siis võiks selle tihi võtta kuningaga ja jätkata ruutu lõikega käe E7 suunas, ning saaks vabaneda ristikadujast. Nüüd jooksis see tihi ♦8-ni ja peale trumpässaga tihi saamist suutsid kaitsjad siiski oma risti kätte saada, nii et leping läks viieta, -1100. Väike šanss oleks olnud võtta ära ♦K ja hanitada ♥S käiguga – kui nüüd Nord viskab sinna ristit (või trumpab madalalt), saab taas kätte äraviset sooritama, kui ta lööb ässaga või viskab ära viimase ruutu, siis saab ta selle tihi ikkagi kätte.

Teises toas oli lõpplepinguks meie liinis 6♠ kontraga (vastased ajasid süsteemi sassi ja minu käest lubas mingi pakkumisega pada ja ristit, seega oli risti mast üldse pildilt maas), seal ruututihi seebiks ei lastud ja jagu jäi viiki.

1 comment:

  1. Sellist asja juhtub päris harva ette, et kaitsjal on trumbirenoo ja kõrvalmasti singel. Omast kogemusest mäletan kah ühte sellist juhtumit. Refleksi põhjal käiakse välja singel, partneril ongi äss, kes võtab ja käib seda masti tagasi... aga lüüa ei saa, sest trumpi ei ole :) Küll aga on äss õhku tõmmatud ning väike kaart veel hambussegi käidud.

    ReplyDelete