Monday, March 22, 2010

22. märts


Selles jaotuses on NS liinil 32 pildipunkti ja olemas ka ärtuklapp, kuid kuna puudu on nii äss, emand kui kümme, siis on 6♥ igavesti vilets leping. Tegelikult peaks olema piisavalt põhjuseid selle vältimiseks, sest kuigi ärtu kümmet pole ilmselt reaalselt võimalik kuidagi tuvastada, peaksid meetodid olema piisavad, et tuvastada ühe keycardi ja trumpemanda puudumine täpselt kaheksases mastis ja seetõttu pidurid peale panna.

Meie meetodite järgi pakkusime Leoga nii, et Südi käest selgus täpne jaotus ja 12-14 pp ning üks äss ja pärast kõike seda tehtud 5♥ kutset (trumbikvaliteeti otsides) enam vastu ei võetud.

Paraku selgus, et neid, kes sellest hoolimata sinna jõudsid (ka. meie vastased), premeeriti unenäolise masti jagunemisega. Õnneks aga juhtus selline lugu, et trumbi lahendamiseks valis väljamängija sellise mänguviisi, nagu soldati käimine lauast, peale mida ei olnud enam võimalik kahest trumbikadujast mööda pääseda, nii et 13 IMPi kaotamise asemel me hoopis võitsime sama palju.

Kui masti lahendamisele mõelda, siis on soldati käik ausate šansside poolest kehvem väikese kaardiga alustamisest: soldat võidab kui taga on singelkümme, väike võidab kui ees on singelemand (ühesõnaga need taanduvad välja), kuid väike võidab ka siis, kui ees on äss-emand duublis, nagu pragu juhtunudki.

Huvitav on aga see aspekt, et mida peaks väljamängija ette võtma siis, kui ta on siiski otsustanud alustada soldatiga ja vastane katab selle emandaga? Kui ta paneb sinna kuninga ja see läheb ässa saagiks, jääb ♥10 suurimaks kaardiks mastis – seega peaks äkki ikkagi mängima väikese ja lootma, et emand soldatile tuli kombinatsioonist ET53, mis tähendab, et see tihi läheb Osti singelässale ja seejärel saab Westilt kümne maha lõigata!!!
Iseasi, et West peaks sellise mastiga katmisest hoiduma - niikuinii lõigatase see puhtaks ja vahel juhtub partneri käes olema hoopis singelkuningas. Lisaks kui alguses emand katmata jätta ja seejärel käiakse lauast väikene, peab väljamängija ikka väga kõva olema, et teisel ringil lõikab samaaegselt maha ka kümne, pigem ikka loodetaks vast sellele, et ees jäeti lihtsalt kolmas emand peale panemata. Kui aga soldat emandaga ära katta, on väljamängija õigel teel, et lõigata seda masti veel kord.

Aga see selleks, väikese käik on igal juhul parem, kuigi mõlemad kuude ärtusse jõudnud mängijad otsustasid soldati kasuks. Kolmel laual võideti (ja ühel kaotati) hoopis 6NT leping, mis on mõnevõrra parem – kui ♥K tihi saab (ja emand ei pudene), siis saab selle võita, kui ristist neli tihi kotti tuleb (4 pada, 3 ruutut, 1 ärtu ja 4 ristit) – ning selleks pakub parimat šanssi soldati lõikamine Westilt.
Praegu see töötab ja arvestades ka ärtu jagumist, on minu jaoks üsna arusaamatu, kuidas see leping antud kaardiga taha sai minna – ilmselt siis alustati ka ♥S käiguga ja lõpuks mängiti risti ladvast…

5 comments:

  1. Meile tuli selles jaos vastane appi, bluhvides poola mitmetähendusliku 1♣ avangu peale 1♥-iga. Peale seda oli 6NT, peale jõubalansi tuvastamist, juba lihtne lauale panna. Ärtu lahendamist alustas partner õieti lauast väixe käiguga mis võeti ässaga, kuid edasisest loobus otsustades risti sõduri lõike kasux, visates ärtud ruutudele.

    ReplyDelete
  2. irv... ärtu kuninga oleks ikkagi võinud viisakuse pärast sisse kasseerida... Ma küll avakäiku ei tea, aga mängida võiks sellises järtsis, et kui ärtu kuninga tõmbele selgub, et ärtu mutt ei kuku, tuleb võtta ära ruutuäss ja neli pada (neljandale ärtu), seejärel minna risti mutiga üle ja võtta ära kaks ruutut (nende peale ärtud minema) ja siis on juba lisašanss, et keegi on võib-olla juba mingisse sundi jäänud (kuna sul on pikk ähvardus isoleeritud kummastki lühikesest ähvardusest, töötavad nii ruutu-risti kui ärtu-risti sunnid), või on keegi show-upis vms.

    iseasi, et kui vastase ärtu pakkumist tõsiselt võtta - kas siis peaks üldse ärtudele mängima või tuleks hoopis loota ruutu soldat-kümne kukkumisele?

    ReplyDelete
  3. Avakäik oli miski pada, võimalik et neljas. Laud võttis ja järgnes pikk paus. Ilmselt järgneski kohe ärtu väike, mis võeti ja tagasi tuldi pajaga. Ruutu kätte, risti Q lauda, ruutu KQ-le ärtud ja risti lõige. Pada kliberite viskeid vastastelt täpselt ei mäleta, aga võimalik et sealt oli 4-2 jaotumine juba lugeda.

    Aga jah lauas istudes ja westi kaarte kiibitsedes oli tõesti veider et teist ringi ärtut lauda ei tulnud, kaotada pole tõesti ju midagi samas jaotuse kohta annab päris hea ülevaate isegi kui singel A olex olnud.

    ReplyDelete
  4. Oeh, see jaotus läks meil aia taha. Leping oli suurepärane 6NT ♦J avakäiguga. ♦A, ♠K, ♠A, ♠Q (see võttis Westilt viimase hea väljaviskekaardi, samas põletas sidemed). Järgnes 3 võtmetihi: ♥2-Q-K-3. Nüüd lauast ♥ 4-5-J-A. Ja pärast väikest mõttepausi käis West risti kahvlisse: ♣ 2-T-3-Q. Pärast sellist ponnistust ei olnud kahjuks lepingut võimalik võita.

    ReplyDelete
  5. 6NT vastu risti 10-ga nn VabaLõikuse kasutaja.
    (Au Toitsile kaitses!) Tegelikult, kui sidemed hävitatud ning vastase väljavisked elmineeritud siis slämmi võitmiseks tuleb lauast väike risti emandani lasta ja teisel tihil risti 10-ga lõigata. Saagu või sitem.
    Aga mis ma targutan. Partner ei märganud trumpemanda küsimisele antud kontrat. Maandusime 6%-ses kuues Ärtus (toimib), kuid paraku valisin 3%-se plaani, et ostil on singel ärtu 10. (ei toiminud)

    ReplyDelete