Thursday, March 11, 2010

12. märts

Vahepeal üks lihtne mängutehnikajagu tudengiklubist: PPV avab 1♦ (rannakas), VPV lubab ärtu masti ja peale mõningast „ujumist“ jõuavad vastased 4♥-sse, mille peale teie lähete nelja padaga tõkkesse, mis saab PPV poolt kontreeritud.

Avakäiguks alustab VPV kahe kõrge ärtu tõmbamisega ja kolmandasse tihisse käib ruutu:

♠ STxx
♥ xx
♦ Äxx
♣ ÄETx

♠ Ä8xxxx
♥ Ex
♦ Sx
♣ 9xx

Nüüdseks on teada, et VPV-l on 7 silma ärtus ja kuna ta partner on avanud, siis vähemalt üks ristipiltidest kindlasti ei lõiku. Kaks ärtut on juba läinud, läheb veel vähemalt üks trump (kui trump jaguneb 3-0, siis on üsna keeruline lahendada masti nii, et kaht tihi ära ei anna), üks ruutu ja üks risti ja sinu asi on iga hinna eest võidelda selle nimel, et sa ei annaks ära kahte ristitihi, kui ♣KS on mõlemad taga. Tegelikult sa peadki lootma, et nad on mõlemad taga, kuna muidu võib väga kergelt ilmneda, et sa oled õhutõrjes.

Seega kuna kadujad on suhteliselt konstantsed, võid sa südamerahuga võtta plaani eliminatsiooni: esimene ruutu tuleb peetada, teine võtta ässaga. Nüüd on kaks varianti: kas lüüa kohe kolmas ruutu kätte, riskides, et taga on duubelruutu ja padasingel ja kui see õnnestub, mängida padaäss-pada, mis tõenäoliselt sokutab PPV käigule, või siis tõmmata kõigepealt padaäss, seejärel minna risti ässaga lauda, lüüa nüüd ruutu kätte ja visata trumbiga välja – ja jälle on PPV käigul. Ilmselt on viimane variant parem, aga ta ei kata ära seda võimalust, et kui ♣K on lõikes ja kaitsja eksib ning käib topeltlööki (tudengiklubis täiesti eksisteeriv võimalus), siis pääsed sa üheta.

1 comment:

  1. Kui K on lõikes, oledki õhutõrjes, nii et viimane plaan tundub parem kui riskida -3ga.

    ReplyDelete