Wednesday, March 31, 2010

31. märts

Esmaspäevase klubi viimases voorus õnnestus meil ainsatena saalis pakkuda ja võita slämm. Lehed olid sellised:

♠ ÄKx
♥ Sxx
♦ Äxxxx
♣ Ä6

♠ Sx
♥ ÄK
♦ KSxx
♣ E87xx

Nagu näha on 6♦ slämm täiesti mängitav leping – kui trumpemand kotti tuleb, siis on selle võtmiseks suht palju šansse. Eeldatavasti mängid sa trumpi kaks korda ladvast ja kui ruutu jaguneb 2-2, saab mõlemad Nordi käe kadujad ära trumbata, kui 3-1 singelemandaga, võib näiteks risti tegema mängida (ma ei tea, kus oli ♦10, aga kui avakäik oli ärtu, siis enne teise trumbi mängimist alustada ristiäss-risti, et sidemeid jaguks).

Loomulikult pakkudes sa veel ei pruugi teada, et asi nii hea on ja otseselt ei pea kuude ruutusse ka ronima, ma kahtlustan, et enamustes laudades toimus pakkumine lihtsalt ja konkreetselt 1NT – 3NT. Meil käis asi nii:

_____1NT (15-17)
2♣___2♦ (ei ole neljast kallismasti)
2♠___3♠ (näitas ära jaotuse, aga me ei olnud ühel meelel, millise nimelt)
4♣___4♥ (0 või 3 ässa)
6♦

Avakäiguks tegi vastane ♣10, Leo kattis selle emandaga ja võttis kuninga ässaga ära. Trumpässale kukkus emand ja nüüd oli vaja ainult trumbid maha tõmmata ja ristitihi välja anda – sellele viskas Ost krohvi ja Leo kleimis, et lõikab Westi soldati (või üheksa) vastu trumpe maha – nii et kui avakäiguks tuleks mõni muu kaart, oleks väga tõenäoline lepingu taha käimine (eeldusel, et ma õigesti toimuvast aru sain). Kuna kõik ülejäänud paarid olid mänginud trumbitat 11 tihiga, siis oli 6♦ täpselt meie jaoks maks.

Aga jah, tagasi pakkumise juurde: nagu selgus, oli meil Leo 3♠ vastuse suhtes eriarvamusi.
Tema arvas, et ta näitab sellist jagu nagu tal on, minu jaoks lubas ta aga 5332 jagu padaduubliga. Millest tema sellise variandini jõudis, seda ma ei oska öelda, aga mina mäletasin meie vastuseid 1♣-1♠ järgnevuse järel, kui 3♦/3♥/3♠ lubasid viiest ruutut vastavalt siis risti-, ärtu- ja padaduubliga.

Hakkasime siis asja arutama ja kuna enda mälu ei võtnud, konsulteerisime süsteemikapsaga. Selgus, et seal oli kirjas hoopis kolmas tõde – 3♠ vastus lubab 4-3-3-3 jaotust (ma ei mäletagi enam, kumma neljase odavaga, ilmselt siis ruututga – tuleb Leolt järgi küsida)! Nimelt on meil kokkulepe, et 2NT lubab mõlemat neljast odavmasti ja 4-3-3-3 jaotused vastame kohe ära...

Krt, kui me ikka kumbki ei suuda süsteemi meeles pidada (ja me ei eksi ühte moodi) peab ikka süsteemitöö jälle ette võtma ja erinevaid järgnevusi ühtlustama hakkama.

No comments:

Post a Comment