Tuesday, April 6, 2010

6. aprill

Releesüsteemide vastu soovitatakse sageli agressiivset sekkumist, kuna „tavaliste“ jagude puhul jõuavad releetajad reeglina optimaalsesse lepingusse (see ei pruugi küll olla otseselt süsteemi teene, vaid võib olla tingitud sellest, et selleks, et releesüsteem juba kokku leppida, peab paar päris palju tööd tegema, mis omakorda näitab pühendumist ja keskmine releesüsteemi mängiv paar pakub oluliselt paremini kui keskmine muu paar). Ennekõike kehtib see siis, kui avapakkumiseks on tugev 1♣, mille vastu on lubatud igasugune „germ warfare“, samal ajal kui naturali mängijaid hoitakse nagu sitta pilpa peal.

Samas kui releed on juba käima läinud, on sageli väga ohtlik suud paotada, kuna sa ei tea, mis on releetavas käes – samas kui naturaalselt pakkudes on sageli hoiatussildid kergelt nähtavad.

Laupäevases matšis Läti koondise vastu kasseerisime selles jaos tänu releesüsteemile sisse ootamatu plussi.

1NT oli meil suvaline FG pakkumine ja kui vastane oma ruutu mastiga turgu tuli, siis mu kontra oli kohe trahviks (käivitunud on FG järgnevus). Edasi järgnes tüüpiline nali wilkoszi järgnevustest, kus vastane sattudes kontrate otsa hakkab visklema ja satub praepannilt tulle (eestikeelne väljend „vihma käest räästa alla“ ei kirjelda antud juhtumil asja olemust piisavalt adekvaatselt).
Kuna 2♦ pakkumine lubas Doktorsi ebaõnneks ka pada, valis partner tal 2♠ (huvitav, kas neil siis süsteemis ei ole kahemastilehte näitavat nõrka avangut, mis teeks talle selgeks, et partneril on ilmselt neljane pada ja pikem ruutu) ja Leo võis sündmuste käigu üle olla päris imestunud ja rõõmus. OK, meil võib olla slämm, kuid selleks ei ole mingit garantiid, arvestades potentsiaalseid halbu istumisi ja 2♠ kontraga on geimi vastu igatahes pluss.

Kuigi GIB ütleb, et selle lepingu saaks isegi kuueta ajada, jätsin ma selle tegemata (ei teadnud partneri ärtumarjast), kuid ka viieta mängu eest laekunud 1100 andis meile teise toa 12-tihise 3NT vastu 9 plussi.

No comments:

Post a Comment