Monday, April 5, 2010

5. aprill

Laupäeval tegime väikese treeningmatši Läti koondise vastu (16 jagu, mis õnnestus 11 IMPiga võita). Jaotuses nr. 13 tekkis Leol huvitav pakkumisprobleem:

♠ ES76
♥ 95
♦ E84
♣ ÄES2

Bethers__Leo__Bendiks__Lauri
pass_____1♦_____2♥_______3♣ (lubab ruutu masti ja vähemalt kutsuvat lehte)
4♥______pass____pass_____5♣
pass__ __pass___kontra____pass
pass_____?

Leo pass nelja ärtu peale peaks olema sundiv – kuigi minu arust on suhteliselt kahtlane, kas see on päris selline leht, millega ta tahaks edasi minna. Kuigi tõepoolest ärtus tal jõudu raisku ei lähe, on leht lame mis lame ja ma oskan niikuinii aimata, et tal ärtus suurt hulka tihisid loota ei ole.

Kui nüüd tõkestanud käe kontra temani jõudis, siis ilmselt tähendab see seda, et tegemist on Lightneriga – tõkestaja tahab midagi trumbata, ja minu pakkumist arvesse võttes, tahab ta ilmselt trumbata ruutut. Nüüd on tal siis valida, kas kontra ära kannatada või siis parandada pakkumine viide ruutusse, kuna tal on ka seal tugi, ja riskida halva vastuistumisega trumbis.

Ta otsustas passida ja 5♣ vastu anti avakäiguks löök, mindi üle ja anti uus löök ning õnneks ei olnud Bendiksil kolmandat trumpi võtta, muidu oleks olnud võimalik veel ka kolmas löök anda. Minu leht oli järgmine:

♠ 8
♥ E
♦ ÄKT953
♣ KT763

ja 5♦ oleks välja tulnud, sest neljanda soldati saab vastu E8-t maha lõigata ja risti on vastastel 2-2, nii et sealt mastist üllatusi tulemas ei ole. Teises toas lasti Lempsil ja Tihasel vastaste kaartidega mängida 3♥, mis tuli ületihiga välja, nii et kaotasime jaotusest 8 IMPi.

No comments:

Post a Comment