Tuesday, April 27, 2010

27. aprill

Jälle Markuseturniiri jagu, kus ma eksisin kaitses. Väga huvitaval kombel oli see seisus, mille ma eelmisel nädalal olin Tartu pättonil õigesti lahendanud - st. seekord jätsin marjase tagant ÄS-ga peetamata. Aga see iseenesest ei vähenda väljamängija ponnistusi - tekkis väga ilus trumpamissund - nõustun tagasiteel autos välja käidud mõttega, et tõenäoliselt ei suudaks ükski Eesti naismängija seda peale manada.

5 comments:

  1. Ilus lõppmäng küll, aga ma olen viimase väite osas siiski teisel arvamusel. Usun, et heal päeval võivad selle lõpmängu võita nii mõnedki hiljutised juunior-neiud ja üks praegune.

    ReplyDelete
  2. Eks igaüks räägi oma "rikutuse" astmelt, aga mulle siiski tundub et see lõppmäng on selline mille jaox väljamängijal eriliselt spetsiifilisi ajukäärusid ehk vaja siiski ei ole.

    Trumbile lauast "kordamööda odavate loopimine" on enamvähem mõistlik tegevus igaühele. Natuke rohkem mõttetööd nõuab ehk kolmekaardi lõppseisus ruutu löök käe viimase trumbile vs risti pealt. Aga ma arvan et sellegi peale suudab tulla enamus mängijaid kes kunagi üldse midagi sundidest kuulnud on:)

    Samas muidugi lahtise käe effekt võib olukorra petlikult lihtsax teha...;)

    ReplyDelete
  3. Minu meelest on võtmekoht 5-kaardi lõppseisus eelviimasele trumbile ruutu viskamine. Autopiloodi pealt viskaksin mina küll sellele risti, siis ruutu äss - ruutu löök - risti emandaga lauda ning viimane ruutu, lootuses et vastane juba liiga palju ruutusid ära on visanud.

    ReplyDelete
  4. Kas 5kaardi lõppseisus ei peaks mitte ruutu äss-ruutu löök mängima ja alles siis viimane trump, võidaks ka ruutu 2-2 puhul.

    Sund, mis praegu tekkis, tuleb siis lihtsalt üheaegse topeltsunnina 3 tihi enne lõppu.

    Kui praegu vahetada nordi üks ruutu südi ühe risti vastu, läheks Alfejeva ju taha. Või on mul midagi kahe silma vahele jäänud.

    ReplyDelete
  5. Põhimõtteliselt on Migul sedapuhku õigus, oleks saanud ka parema järjekorra korraldada.

    ReplyDelete