Tuesday, May 29, 2012

29. mai


Finaali teises pooles saime selles jaotuses slämmi kaitsta:


♠E5
♥Ä95
♦KT9
♣KET83

♠T987
♥K843
♦872
♣72
N, -
♠J2
♥T762
♦ÄE53
♣654

♠ÄK643
♥ES
♦S64
♣ÄS9



Nord avas 1NT-ga (14-16), Süd tegi paar releed ja tõstis lauale 3NT ning seejärel korjas selle kohe tagasi, mõtles natuke aega ja korrigeeris 6♣-sse – lõppeks oli neil ju poolajal ees -38 ja seega IMPe hädasti vaja.

Avakäiguks tegin ♠10, mis jäi laua emanda saagiks, seejärel tuli väljamängija uue pajaga kätte ja lõikas ruutut. Leo võttis oma emanda ja kui ta oleks ka ♦Ä takka sikutanud, siis ei oleks sellest jaost enam midagi rääkida olnud. Leo aga hakkas põdema, et väljamängijal võib olla ruutusingel ja seetõttu käis tagasi trumbi, mille võttis väljamängija ♣9. Nüüd järgnes ♥E, mille ma ära katsin – ja nagu selgus, siis seoses selle manöövriga oli võimalik juba leping ära võita! 

Nimelt on tekkinud selline lõppseis:

_______♠-
_______♥95
_______♦KT
_______♣KET8
♠98____________♠-
♥843___________♥T76
♦87____________♦Ä53
♣7_____________♣65
________♠K43
________♥S
________♦S6
________♣ÄS

Ja nüüd tõesti võidab selline mänguplaan, et tulla trumbiga kätte, lüüa ära väike pada ja tulla viimase trumbiga uuesti kätte ning karpida sisse mõlemad pajad, visates lauast ruutud. Kui Ost hoiab viimase kolme kaardina ♦Ä ja ♥T7, siis lüüa ruutu äss alla, ärtu soldatiga kätte tagasi ja ♦S teeb, kui Ost hoiab viimase kolme kaardina ♦Ä5 ja ♥T, siis tõmmata ärtu soldatiga kümme alla, lüüa ruutu lauda ja ♥9 teeb. Selline omapärane criss-cross trumpamissund siis. Meie õnneks väljamängija seda üles ei leidnud ja käis üheta.

Ma ei tea, kas ma oleksin pidanud ♥E mittekatmise peale tulema või mitte, aga igatahes Leol oli märksa lihtsam see leping taha võtta. Nagu ülalpool mainitud, väitis ta, et ta arvas, et mul on viiene ruutu ja väljamängijal singel ja et kui lauast oleks hiljem väike ruutu käidud, oleks ta selle läbi lasknud. Tagasiteel sai seda olukorda arutatud ja jõutud tulemusele, et kui väljamängijal on ruutusingel, siis ei sõltu lepingu võitmine sellest, kas ♦K kinni lüüakse või mitte – väljamängijal kas on ärtukaduja või ei ole ja üks äravise teda ei aita (sest ta saab alati lauast ühe ärtu ära visata). Tegelikult on olemas veel üks ja hoopis lihtsam selgitus – kui väljamängijal on ruutusingel, siis ei lõika ta KT9 kombinatsiooniga, vaid paneb kuninga!

No comments:

Post a Comment