Sunday, May 27, 2012

27. mai


Nädalavahetusel võitsime Balti Võistkondliku Karika – esikoha sai nii meie tiim kui ka Eesti (kahe tiimi kogusummas kohapunktide arvestuses). Kuigi me mängisime suhteliselt lahjalt (tegelikult mitte küll kehvasti, aga paar veidrat asja lipsasid sisse), tulid võidud kuidagi ise kotti. Jaotustest plogin pikemalt uuel nädalal, aga täna lihtsalt paar lõbusat seika.

2. voorus jäime saali tulekuga natuke hiljaks ja meie vastased Leedumaalt viipasid meid õigesse lauda. Istusime siis maha, mängisime ühe jaotuse ära, teise ajal toodi matši protokoll, mängisime sellegi ära ja panin tulemused kirja (ise Westis istudes, tavaliselt märgivad ju Nord-Süd). Kolmandast jaotusest tegime paar pakkumist ja siis tabasin ma end mõttelt, et „huvitav, huvitav, miks me istume Ost-Westis, kui protokollil oleme Nord-Südi märgitud?“ Kutsusin kohtuniku ja mainisin talle, et selline lugu on, vaadaku, mis teha annab. Kohtunik jalutas teise laua juurde ja siis tagasi ning andis teada, et „kõik on korras, nemad istuvad ka vales liinis!“ Hiljem selgus, et Vasja küll teadis, kus liinis ta istuma peaks, aga kuna ta oli näinud, et me Leoga istume Ost-Westi, otsustas ta kindlustada ja eiras seda teadmist.  Nii ei tekkinudki mingit jama.

Finaali esimeses pooles vastas Leo hajameelselt ühele releele valesti, lubades mulle 4-0-5-4 jaotuse (tal oli 4-3-5-1) ja kuna ma juurdlesin teisel pool ekraani jupp aega, et mis ma edasi teen, siis sai ta parasjagu praadida teemal „mida teha siis, kui ma üritan 5/6/7 mängida?“ Leidis, et ilmselt korrigeerib selle ruutusse ja loodab parimat. Tegelikult tegin ma hoopis 4NT-ga kutse ja ta võis selle suhtelises rahus läbi passida ning saime oma 10 tiputihi. 6 on seal 4-3 klapiga üsna hea leping (kolmesesse saab kaks lööki teha), 6-s tuleb kaheksane mast, kus on KS puudu, ühe kadujaga lahendada. Kõige reaalsem mänguplaan, kahekordne lõikus, igatahes edu ei tooks. Teine tuba piirdus ka trumbitageimiga ja jagu jäi viiki.

No comments:

Post a Comment