Thursday, May 10, 2012

10. mai


Nagu Pihel ühe varasema postituse kommentaaris mainis, sai naiste koondise treeninglaagris muude jagude sekka aeg-ajalt ka ülesandejaotusi topitud ja nende „lahendamine“ õnnestus kõike muud kui hästi. Ilmselge on see, et kui sulle antakse mingi jagu ette ülesandena, otsid sa sealt iva tõsisemalt kui muidu, aga kui see seis tuleb sulle ette laua taga, ei pruugi sa end nüansside otsimisega vaevata, pealiskaudsel hinnangul lahendati õigesti umbkaudu veerand minu poolt sisse poetatud kaartide mängimisega seotud asjadest (palju Indreku omadest, seda oskab ilmselt tema paremini öelda). Näiteks sokutasin ma sisse sellise bridžiklassikasse kuuluva kombinatsiooni:

_____ÄET8
S965______2
_____K743

Panin NS liinile piisavalt jõudu, et nad slämmi jõuaksid (13 vastu 20) ja 4432 peegeljaotuse, kus 12. tihi saamiseks tuleb igal juhul see mast (mis jäi mõlemal laual trumbiks, nagu kavandatud) nelja tihiga lahendada (slämm seisab kahes mastis ja NT-s).  Selles suhtes ma muidugi natuke põrusin, et mõlemad paarid jõudsid suurde slämmi, mis oli lootusetu, aga  see selleks, asi oli mõeldud kaardimänguülesandena. Nimelt on väljamängija jaoks automaatne mänguplaan tõmmata üks pilt lauast, seejärel käia väike kuninga suunas ja vajadusel lõigata kolmandal ringil. Ainuke, mida kaitse selle vastu saab teha, on esimesel ringil mängida üheksa, mis annab väljamängijale võimaluse lõigata soldatit ka teisest käest. Igatahes kumbki kaitsjatest üheksat ei leidnud – kuigi praegu oli selle potentsiaalne hind ainult 3 IMPi, mitte enam 17. Aga siiski.

1 comment:

  1. Ka minu ülesannetest sai õige lahenduse ligi veerand. Samas oli mul mitmeid lehehinnangu ülesandeid, kus ei saa 100% väita milline on just "õige" pakkumine. Väljamängu ülesannetest oli tabavusprotsent alla 50%.

    Kogu üritus oli Maarja-Lauri poolt eeskujulikult korraldatud!

    ReplyDelete