Sunday, May 6, 2012

06. mai


Nädalavahetusel toimus meie pool naiste koondise treeninglaager.  Reede õhtust kuni pühapäeva pealelõunani mängiti siin 7 16-jaotuselist matši ja lisaks veel paar 8-jaotuselist.  Lisaks koondislastele osalesid üritusel sparringupartnereina mina, Leo,  Indrek, Andres, Erika, Tanel, Irene, Hendrik, Taavi ja Tomm - ühesõnaga oli päris vinge üritus. Kuigi bridžileht avaldab aeg-ajalt sellises stiilis turniirikirjeldusi , kus sellisele jutule ei kaasne mitte ühtegi sõnakestki mängitud jaotustest ega tulemustest ja soovides jätkata stiilipuhtalt, tasuks vist veel mainida, et lõunapausidel pakuti grill-liha ja sellega postitus lõpetadagi. Tegelikult on selle plogi eesmärgiks siiski rääkida bridžijaotustest ja siin on selle nädalavahetuse eelviimane:




Jäin pärast natuke pingutatud pakkumist mängima 4 lepingut Westist:

S______W______N_______E
pass___1_____DBL____RDBL (õigem olnuks 2, lubades konstruktiivset ärtutõstet)
1____pass_____2______3
pass___4_____pass…

Avakäiguks tuli kõrge ruutu ja teisel tihil lülitus Nord trumpi. Võtsin selle kätte, läksin teise trumbiga lauda ja jätsin vastaste viimase trumbi maha tõmbamata (ma ei teagi, kas see oli otseselt vajalik) ning lõikasin ruutut kümnega. Seni läks asi hästi – Nord võttis selle kõrge kaardiga ja käis mulle ruutu tagasi, mille peale kõik masti panid – aga sellest hoolimata on mul vaja kuidagi kahest ristikadujast vabaneda – kui tal on mõlemad ristipildid ja padas pilt-üheksa, siis võib ta jääda sisseviskesse. 
Tegelikult on tegu küll pseudosisseviskega, sest selle vastu saab end kaitsta padapildi käiguga (mul ei teki lõikekombinatsiooni), aga ega mul midagi paremat ka teha pole (miskipärast tundus mulle, et jagu on selline nagu ta oligi, võimalik et lugesin ruutust kuidagi pikkussignaali välja vms). 
Seega käisin väikese risti vastu laua soldatit, millele Nord emanda ette pani ja peale põgusat mõttehetke väiksesse patta lülitus (mis tal ikka teha?). Jätkasin siis juba valmisvalitud kursil, pannes lauast kaheksa ja Süd mängis sellele hajameelselt väikese, ning laud sai tihi. Nüüd siis K-ga kätte, K-ga lauda ja ristikaduja läks pajaässale, leping väljas. Kui ma tulemuse üles kirjutasin, ehmatas Süd, et kas ta näpukas lasi tõesti lepingu välja (vaadates ta lehte on tõesti üllatav, et mõni neist nuppudest kaitses oluliseks saada võis), aga kiire kalkulatsioon andis tulemuseks, et tal polnudki midagi teha – kui ta paneb 9, siis võtan selle, deblokeerin Ä ja mängin trumbid lõpuni ning Nord jääb mustades mastides sundi. Tagantjärgi targana oleks väikese pada avakäik (või lülitus teisel tihil) paremini töötanud – kui ma sellele 8 mängin, siis on võimalik Ä-ga tihi saades uus pada käia ja sunniside hävitada. 

4 comments:

  1. Väga asjalik ja tore üritus oli. Veelkord suur tänu sulle ja Maarjale võõrustamise eest.
    Mängule vürtsi lisamiseks oli kolm 16-jaotuselist matši ettevalmistatud jagudega, kuhu Lauri ja Indrek näpuotsaga pakkumis-, kaitse- või väljamänguülesandeid sisse peitsid. Tulemus oli ikka päris lõbusalt nadi - ülesanded, mida inimesed ülesannetena lennult ära lahendaksid, jäid päris jaotustes märkamata ja lahendamata. Peaks meie BBO trennides ka ettevalmistatud jaotusi kasutama, ehk see aitaks kaasa päris elus ülesannete lahendamisel õpitu rakendamisele.

    ReplyDelete
  2. Võimalik, et oleks veel parem enne ristiga väljaviskamist pada ära elimineerida. Kui risti on 3-3, pole südil kasulikku äraviset (ruutu käigule) ja kui on 4-2, siis pole nordil ruutut käia. Seega peaks eliminatsioon olema kasulik alati, kui nordil on duubel trump (mida praegu eeldati).
    Samas on praegune plaan universaalsem selles mõttes, et jätab alles (väikesed) shansid ka siis, kui nordil on trump kolmene. Nimelt, kui kõik nupud on nordil (nagu oligi), siis peaks saama sunniga võita (eliminatsioon kaotab paraku sunni võimalused).

    Andres

    ReplyDelete
  3. "Tegelikult on tegu küll pseudosisseviskega, sest selle vastu saab end kaitsta padapildi käiguga (mul ei teki lõikekombinatsiooni)" -- kuidas siis ei teki kuningas peale ja väike vastu 10't või saan ma millestki valesti aru? Ehk siis avakäiguks padapilt oli mõeldud vast.

    ReplyDelete
  4. Jah kui esimese käiguna panna lauda padapilt, mitte väike

    ReplyDelete