Tuesday, May 8, 2012

08. mai


Mastikliberite micromanagement: otsustad trumbilepingu vastu teha avakäigu kõrvalmastist, kus sul on 9863 ja sa otsustad mitte käia üheksat ning paned  vastavalt kokkulepetele lauale oma ülalt kolmanda, ehk siis kuue. Lauda tuleb ÄS42  ja avakäigul laheneb mast järgmiselt:

______ÄS42
9863_______T
_______E

Partner kulutas natuke aega enne kümne mängimist, see tähendab, et kõik laua taga said aru, et kuningas on tema käes. Nüüd jätkab väljamängija 7-ga ja selles seisus ei tohi sa mängida kolme! Kui sa seda teed, siis väljamängija jätkab lauast igal juhul väikese kaardiga ja lööb partneri kuninga lihtsalt alla. 
Kui sa aga mängid kaheksa ja partnerilt tuleb tihisse viis, siis tekib väljamängijal kaotav valik – kui ta viitsis klibereid jälgida, näeb ta, et kui ta jätkab lauast soldatiga, on tal võimalik 986 kolmesest alla kukutada ja 4 jääb suureks.
Loomulikult peab väljamängija leiutama, kas ilmuv kaheksa on mängitud neljasest või siis viskas tagumine käsi kergemeelselt KT53-st viie, aga vähemalt annab see mingigi võimaluse. Ahjaa, üks varjukülg on sellel kõigel veel – kui partner mängis kümne KT duublist, siis annab see väljamängijale võimaluse mast nelja tihiga mängida.
Sellisele positsioonile hakkasin ma mõtlema eile klubis, kui ma olin väljamängija ja esimesed kaks tihi läksidki ülalkirjeldatud moel (6->2->T->E, 7->8->A->5). Otsustasin siiski, et konkreetsete vaenlaste puhul viskas pigem tagakäsi ebaõnnestunud signaali, mitte eeskäsi ei kavaldanud neljasest ja jätkasin kolmandasse tihisse laua soldati. Selgus, et mul oli õigus ja laua neli saigi veidral moel „jõuga“ tegijaks mängitud.

Teine jagu samas lauas oli ka omapärane. Selgus, et kui lasta vastasel välja 5-1 klapiga ja umbes pooleks punktidega mängitav 3, ei pruugi see -140 olla veel katastroof. Nimelt oli märkelehel vähemalt kaks kirjet, kus 3 mängisid need, kellel ärtusid rohkem olid – st. meie – oma 5-2 klapiga ja kontreeritult oli selle väärtuseks -1400.

2 comments:

  1. Et siis toimus trumpamislõikus S4-ga K3 vastu. Nii et kaitse andis kaks tihi ära, kümmnega lõikus avatihil ja hilisem ebaõnnestunud 5 äravise.
    Segaseks jäi, siis ikkagi, kas avakäik tuli siis tegelikult 986 või 986

    ReplyDelete