Friday, April 6, 2012

6. aprill

A-Liiga esimese päeva viimast vooru ma ei mänginud ja seega sain BBOst kiibitseda matši Eksprompt-Norsu. Viimases jaotuses sattus Süd olukorda, mis oli kadestamisväärsest kaugel.

Oli ta teisel käel kallis odava vastu ja vastased pakkusid ühepoolselt ja segamatult:

1 (rand) - 1
2 - pass

Mille peale otsustas partner (jumal õnnistagu teda - väikese sarkasmiga), et ei lase vastastel osamängu triikima jääda ja võttis pakkumise kontraga üles. Südi leht aga oli selline (ja tsoonsus nagu ma juba mainisin punane rohelise vastu):

T8764
S9
E8
S752

Ma ise passiksin selle kiirelt, kuna ilmselt peale partneri väljavõtukontrat opereerib see leht niikuinii -200/-300 juures, aga kui vastased kontra üles leiavad, siis -500/-800 kandis. Samas kui 2 kontraga välja tuleb (ja praktiliselt kindlasti see nii juhtub), on see kõigest -180 ja täiendavad sada miinust iga ületihi eest. Seega oleks pass selline kadusid minimiseeriv lahendus.

Laua taga vajus inimene transsi (ma kardan, et see võib mõnel juhul vastast inspireerida rekki panema) ja lõpuks pakkus 2, lootes partnerilt viiest. See sai kontra ja peale kaht passi otsustas lõpuks ära joosta 2 lepingusse – leides niimoodi tõepoolest oma liini parima klapi, kogu jagu oli järgnev:




Kontra sai seegi ning kui kaitse ei eksiks, vaataks arve pealt vastu -1100. Seekord natuke halastati ja kui suits oli hajunud, oli leping läinud kaheta, -500. Nagu arvata oli, siis 2 passimine oleks sellestki oluliselt odavam olnud (-280).

1 comment:

  1. Seega tarkus, kui kardad ebaklappi passi võimalikult vara ja võimalikult ruttu kehtib igasuguses olukorras.

    ReplyDelete