Saturday, April 14, 2012

14. aprill

Mõtlesin eile õhtul umbes üheteistkümne paiku, et võiks bridži mängida, kui selle peale reageeriski nagu võluväel mu MSNi aken ja Taavi Toomere küsis, kas ma Tihase-Olli vastu BBOs toksida viitsiksin. Väga lahe, ronisingi lauda. Ja juba teine jaotus oli slämmish (meie odavas vastased kallis). 

Minu leht oli järgnev:
♠97
♥ST985
♦74
♣ÄKT7

Taavi_____Oll______Lauri____Tihas
1♣____1♦(♠♥/♦♣)___DBL____2♥(pvp)
3♦_______pass_____3NT_____pass
4_______pass______?

Ilmselgelt on mu leht sellise pakkumise järel slämmilõhnaline, aga kuidas see teave partnerile edastada? Leoga on meil üldiselt kokkulepe (vähemalt ma arvan, et on), et sarnases kohas on 4NT „trumbicue“ – leht, mis on liiga hea, et kohe geim täis panna, aga ühtegi märkepakkumist teha pole võimalik, sest pole reaalne, et antud järtsis nõrk käsi järsku ässasid küsima hakkab, kuna mängima hakatakse tugeva käe baasil ja tugev käes näeb, milliseid lünki on vaja täita. Nojah, aga ma ei ole üldsegi kindel, et me Leoga antud küsimuses enam ühel lainel oleksime ja Taaviga mängides on ilmselt parem selliseid liigutusi mitte teha. Üks variant oleks kohe 6 täis panna, aga ka see on selline kahtlane operatsioon – võib-olla saab palju, võib-olla vähe.

Lõpuks tuli mul suurepärane idee lahendada probleem bluffimise abil ja tegin 4 cue-bidi. Lõppeks ei saa see kuidagi partnerit eksitada, sest kui vastaste pakkumist vähegi usaldada võib, siis on partneril ärturenoo. Järgnes 4 cue ja ma panin lihtsalt 6 täis, mis jäigi mänguks.

Kogu jagu oli järgnev:


♠97
♥ST985
♦74
♣ÄKT7

♠ET854
♥ÄE32
♦T
♣632
6, S
♠632
♥K764
♦98653
♣8

♠ÄKS
♥-
♦ÄKES2
♣ES954


Nagu näha, tahaks kahtesid kaarte vaadates suures slämmis olla, aga ruutu istub vastu 5-1, trump 3-1 ja ka E ei lõikunud, nii et oli õnne, et saime kuues pidama. Ilmselt pidanuks Taavi mu 4 cuebidi peale tegema 5 voidwoodi ja kui mult ÄK saab, siis seitsme ära tellima. Nojah, mäng ei võtnud kaua aega, avakäik oli Ä, väljamängija lõi selle kinni, tõmbas trumbid maha, lõi viienda ruutu lauda ja lõikas pajale näppu, 12 tihi.

Tegelikult oli peale ärtu avakäiku ka 13 tihi suhteliselt mugavalt võetav (odavmastiavakäigu järel jääb tihi puudu). Teisel tihil tuli minna trumbiga lauda (see, et praegu 8 singlist kukub on meeldiv boonus, aga mitte otseselt hädavajalik), lüüa teine ärtu, seejärel minna uuesti trumbiga lauda ja lüüa kolmas ärtu. Kui trump oli 2-2, siis on praegusel hetkel juba kaartide avamise koht (kaks viimast ärtut kaovad ruutudele). Kui kolmene trump oli Westis (nagu praegu), on ohutu tõmmata ära kaks pada ja lüüa kolmas pada lauda ning seejärel tõmmata viimane trump. Kui kolmene trump oli Ostis, on olukord natuke keerulisem (eeldusel et singelkaheksa ei kuku – kui see kukub, siis peab Ostil emb-kumb mastidest singel olema, et leping taha läheks ja see ei ole enam tõenäoline). Nimelt kui tõmmata ära kaks pada ja üritada padalöögiga lauda minna, siis ähvardab ülelöök, kui Westil oli 6-4-2-1. Ja kui tõmmata ära kaks ruutut ja üritada ruutulööki, ähvardab ülelöök, kui West oli 4-4-4-1. Ma ise arvan, et tõenäolisem oht on viimane (6-4 puhul võinuks äkki masti kirjeldada pada ühemastilehena), aga mine võta nüüd kinni, eks vahepeal tuli äravisete peale silmad lahti hoida.

Tegelikult ilmselt võib ka hobust vahetada, kui peaks selguma, et ristisingel on Westil. Kuna see tähendab, et Ostil on neljane ärtu ja kolmene risti, siis ainuke juhus, kus tal saab olla viiene ruutu, on siis, kui tal on ka singelpada – see aga eeldaks, et West kirjeldas 7-4 kalleid kahemastilehena, jälle ei ole väga tõenäoline.

No comments:

Post a Comment