Thursday, April 7, 2011

7. aprill

Taas tragikomöödiat A-Liigast, seekord jagu siis matšist Druva – Monte Carlo:

______♠T3
______♥94
______♦ÄKS98654
______♣5
♠S74_________♠Ä965
♥KT873______♥E62
♦-____________♦ET72
♣ÄKT43______♣87
______♠KE82
______♥ÄS5
______♦3
______♣ES962

Kinnises toas avas Druva West esimeselt käelt odavas kalli vastu 1♥, Nord pakkus 3♦ ja Ost passis, tõenäoliselt lootes take-outi partnerilt. Südile oli sellest veel vähe ja ta otsustas gämblida 3NT (minu meelest automaatne passikoht, aga ju siis lootis partnerilt gämblingule vastavat ruutumasti sellises tsoonis või natuke õnne). Kui Ost selle lõpuks ära kontreeris, kannatasid N-S selle stoiliselt ära ja passisid läbi.  Ühesõnaga:

1♥___3♦___p___3NT
p_____p___DBL__p…

Kaitse tegi küll ärtukäigu, kuid edasi ei olnud just päris optimaalne ja väljamängija pääses kolmeta, -800 – arvestades et OW-l on suvalise lepingu võitmisega tükk tegemist, ei olnud just eriline edulugu.

Teises toas sai veel rohkem nalja: Monte Carlo West avas 2♥, mis neil on süsteemikaardil kirjas Muiderberg alla avangu, aga väidetavalt pidi olema sisuliselt avangujõuga (8-13 vms.). Nüüd tuli Nord sisse agressiivse 3♥-ga, mille täpne tähendus minu jaoks teadmata, aga ma kahtlustan, et tegu oli legendaarse „kas küsib pidurit või Michael’s“ tüüpi pakkumisega, aga võib-olla üldse mingi kokkulepe puudus. Ost kontreeris seda (ilmselt näitas pilti?) ja Süd pakkus, mis talt telliti – 3NT. West näitas siis ära ka oma teise masti (tema jaoks üritavad vastased ruututihide pealt 3NT võita), pakkudes 4♣ ja nüüd läksid asjad tõeliselt naljakaks. 

Kõigepealt leidis Nord, et ei tasu küünalt vaka all hoida ja pakkus siiski oma kaheksakaardise masti ära, mis omakorda meeldis Ostile, kes selle ära punastas. Ja kuidas pidi nüüd vaene Süd aru saama, kas partneril oli ühemastileht ruutuga või ruutu-pada? Igaks juhuks korrigeeris ta lepingu 4♠sse, mille peale Ost võttis välja oma kolmanda kontrakaardi ja Nord ilmselt sai aru, et midagi on (järjekordselt) segi läinud ning taandus 5♦-sse. Loomulikult sai seegi kontreeritud:

2♥___3♥___DBL___3NT
4♣___4♦___DBL___4♠
p____p_____DBL___p
p____5♦____DBL___p…

Ka siin ei olnud kaitse just parim võimalik ja väljamängija pääses kaheta, -500; nii et hoolimata täiendavalt kahitud 300 punktist 7 IMPi Druvale.

1 comment:

  1. ruutu-pada on meil kohene 4D, 3H on kas kinnine odav või risti-pada. doktor zaklinilsya
    ulaf

    ReplyDelete