Monday, April 4, 2011

4. aprill

Nädalavahetusel tegutsesin kommentaatorin BBO vuugraafis, kui seal parasjagu Eesti A-Liigat üle kanti. Kommenteerida oli päris lõbus, kuigi asi toimus esimesel laual siis mängu tase oli kohati selline, et istu, hoia kahe käega peast kinni ja oiga. Järgmine jagu otseselt küll sinna ooperisse ei kuulu, kuid väljamängijal oli siin võimalik sooritada ilus avastusmäng (discovery play) - jälle selline tüüpiline seis, mida matšimängus tuleb ette suht sageli, kuid maksipaarikal oleks suitsiidne.

5 comments:

  1. Andres pakkus siin ka ristit vahele ja kaitse läks samamoodi kui siin (Andres alustas ristipildiga ja käis siis kaks korda ärtut). Väljamängija (b-liiga mängijatest konkurentsitult kõvim) ei teinud ka discovery play-d ja püüdis ruutuemandat lõpuks tõmmata. Seekord siis niipidi.

    ReplyDelete
  2. Mulle tehti asi veel lihtsamax... Pakuti vahel 1NT, mida kyll isegi alerditi. Aga ma ei vaevunud tähendust küsima ja seega ei olnud ka ideed trumpi pealt mängida.

    ReplyDelete
  3. Pakumine 1♠-1NT(!)-4♠.
    Avakäigux risti-risti. Nüüd lõikasin pada K-le näppu ja tagasi käidi kolmas risti topellööki. Peale sellist pakumist ja singel paja tuvastamist on ruutu emanda lõige suhtkoht automaatne. Olex alerdi tähendust uurinud, olex võibolla isegi paja tõmbele mänginud ja 12tihiga lõpetanud ning partnerit saagima hakanud et mix ta ometi slämmi ei pressinud;)

    ReplyDelete
  4. Jah ja kui sa uurid alerdi tähendust ja kuuled näiteks, et 1NT ülepakkumine oli Raptor (neljane teine kallis ja pikem odavmast), siis võib see kõik tähendada seda, et 1NT pakkujal oli 1-4-2-6 jagu ja ta lootis, et duubelristi on ka ta partneril ning too suudab lauast üle lüüa. Iseenesest muidugi peale seda kaitsealgust ei ole muidugi su leping ohus ja sa võid teha, mis iganes :)

    ReplyDelete