Tuesday, July 23, 2024

24. juuli 2024 - Mõnikord võiks ju signaaliga valetadagi

Kui eelmine jagu oli selline, kus partneri signaali tasus usaldada, siis siin jaos Iirimaa vastu oleks olnud mõistlikum partnerile signaaliga valetada

Mul oli kolmandal käel odavas kalli vastu järgmine leht:
KS3
ÄK5
KE876
52

Leo avas 2, lubades 5+kallist, 4+odavat, selles tsoonis üsna destruktiivne. Võimalik, et parim pakkumine oleks 3 (kutse geimi toega mõlemale kallismastile), aga otsustasin seda jagu rahulikult veeretada ja pakkusin 2 PVP. Luks parandas 2, vastaselt tuli nüüd 3. Võitlesin rahulikult 3-ga ja nüüd VPV üllatas mind 5 pakkumisega! Seda loomulikult kontreerisin ja käisin K, avanes järgmine pilt:

Ä
T76
ÄT52
T9863

             KS3
            ÄK5
            KE876
            52

Lauast väike, Leolt 4 ja väljamängijalt 3. Siin kohal viskame pikkust „otse“ – suur-väike = paarisarv.

Edasi veetsin natuke aega jaotust kokku pannes. Ruutu on kindlasti 5440 – ja ilmselt Leol on 5-3-4-1 jaotus. Kuigi 4 võib olla 4-3 duublist, räägib selle kahjuks kaks asja: esiteks oleks väljamängijal sel juhul ärtus ESxxx ja isegi parema risti korral võiks ta pakkuda ka ärtut oma 5-5ga (Ex või Sx-ga annab pikkuse pildiga); teiseks siis jääks Leole 6-2-4-1 ja arvestades ta ruutu kvaliteeti, avaks ta 2, mitte 2.

Seega jõudsin selleni, et väljamängijal pole ruutu ässale kasulikku äraviset – ja kui Leol juhtub olema E, siis pole meil ärtutihidega ka kuhugi kiiret. Küll aga ma ei tohi tõmmata ära teist kõrget ärtut, kui Leol juhtub olema S94, sest see annaks väljamängijale E tihi. 

Olles selle mõttetööga hakkama saanud, panin teisel tihil lauale mingi odavmasti kaardi ning edasine käiski umbes sellist rada pidi, et väljamängija lõi mingeid asju laiali, E oli Leol ning lõpuks saime kolm ärtut. Minu pettumuseks ei olnud tal küll S94, vaid ES4, nii et ka lihtsa inimese moodi kaitsemine oleks olnud piisavalt hea.

Ahjaa, pikkussignaali kohta: kuna Leol on ESx, saab ta endale lubada avakäigul E viskamist, et partnerile asjad lihtsaks ja selgeks teha. Ükskõik, kas ma paigutan talle teise, kolmanda või neljanda ärtu, garanteerib see, et ma jätkan ässa ja kolmanda ärtuga. Leo muidugi kommenteeris, et ta viskas ausa pikkussignaali, kuna ta arvas, et ma nkn jätkan uue ärtuga, sest mis mul ikka muud teha?

No comments:

Post a Comment