Thursday, July 11, 2024

11. juuli 2024 - Fääri saarte triumf, ehk jagu, kus suure slämmi asemel kolmveerand EMi kaitses osamängu, pooled kontrata...

 EMi 19. voorus tuli ette selline jaotus:

 


Nagu näha, siis 7 leping probleeme ei valmista. 
Meie matšis jäi see jagu aga viiki hoopis mujal – mõlemas lauas käis pakkumine nii, et Süd avas 1, West pani 3 vahele ja Nord ootab senini väljavõtukontrat. Mitte et selle pealt mainimisväärselt rikkaks saaks – parima kaitsega läheb leping kaheta, aga kumbki Süd ei taibanud partnerile padalööki anda, kui Ä tihi oli saanud, sestap triivis leping üheta.

Mis aga kõige koomilisem oli, oli märkeleht

Openis oli 30st lauast 22-l leping 3, umbes pooleks kontraga ja kontrata ning enamasti üheta, lisaks veel üks 4x -2 ja kaks korda 4♦x (-1 ja -3). Kolm paari pakkusid 3NT ja üks paar jõudis viide ristisse. Ning ainuke paar, kes slämmi jõudis – ja see-eest suurde! – oli Fääri saarte esindajad, kes andsid prantslastele tunda Prantsuse Standardit. Nimelt seal avatakse 55 mustadega 1♣ - ja seega oli fäärlane ainuke kogu saalis, kes avaski 1♣ ja kui 3♥ temani jooksis, siis pakkus lihtsalt sinna 3♠ peale. Selle peale Nord enam midagi ei varitsenud, vaid pani oma järgmiseks pakkumiseks lauda 7♣!

1♣        3♥        p          p
3♠        p          7♣        p...

Naiste saal oli natuke edukam, seal pakkus geimi ära 6 paari 22-st ja lisaks said kaks paari 500 või 800 -  aga slämmi  (väiksesse) jõudis vaid üksainuke paar. Loomulikult Fääri saarte oma, kes seal küll avas 1♠

Seenioride 20st paarist pakkus geimi 3, kuid üks paar (iirlased) olid suures ja kaks paari kuues  – prantslased ning taas Fäärid!

 Segapaarides olid geimis 3 paari 22st, aga väiksesse slämmi jõudis neli (seekord Fäärid mitte, neil polnud tiimi väljas). Küll aga oli kaks tulemust ka EW liinil – ühes lauas ootab inimene väljavõtukontrat 2♥ peale ja teises võideti 3♦ kontraga.

No comments:

Post a Comment