Thursday, June 28, 2012

28. juuni


Vahepeal ka üks jagu neist vähestest, mis meil EMi ajal hästi välja kukkusid. Juhtus see 9. voorus Islandi vastu, matši 2. jaotuses.

Istusin neljandal käel kallis odava vastu ja vaatasin, kuidas vastased ühepoolselt veeretavad:

pass - 1♠
1NT - 2♣
_2♦ -  2♥
pass…

Ning selle lõpuks pean leidma avakäigu lehest:

♠K8
♥KS87
♦S854
♣E97

Ühesõnaga vastane mängib ilmselt 4-3 või 4-4 klappi (muidu võiks avaja pakkuda 2♣ asemel 2♥ või 2♦ läbi passida) ja lauda ilmub umbes 1-4-6-2 leht. Pakkumine põhimõtteliselt karjub trumbikäigu järgi, aga paraku on mul selle tegemiseks väga ebamugav kombinatsioon.

Sellest hoolimata – kui on valida, kas käia õigest mastist või õigest kombinatsioonist, siis tuleks eelistada esimest, paningi siis väikse trumbi lauale. Kogu jagu oli järgnev:



Väljamängija mängis väikese ja Leo sai ♥T-ga tihi. Tagasi käis ta risti, millele väljamängija hüppas kõrgega peale ja üritas ♠T-ga hanitada. Sinna hüppasin ma kuningaga pähe ja käisin uue väikse ärtu. Seekord pandi lauast äss, tuldi ♦Ä-ga kätte ja käidi ♠E, millele kadus laua risti ja Leo sai ♠Ä-ga tihi. Ega tal muud targemat teha ei olnud kui uus risti käia, mille väljamängija võttis kuningaga ja üritas ♠E sisse kasseerida – seda lõin ma aga kuningaga ette ja käisin ta trumbid kokku, nii et ta pidi veel lauast ruutut kahvlisse käima ja käis kaheta!

Teine tuba mängis 2♣ täpselt välja (ja ma tõesti ei saa aru, mis takistas Ostil meie lauas 2♣ läbi passida).

No comments:

Post a Comment