Monday, June 27, 2011

27. juuni

Katta pilt pildiga? Kolmas käsi kõrgelt? Vahel pole need sugugi nii head plaanid, kui esmapilgul paistab. Selles Dijonis mängitud jaotuses jäid vastased mängima 2NT, olles teel sinna kõik mastid naturaalselt ära pakkunud. Maarjalt avakäik ♥10 (antud kontekstis reast kõrgeim) ja laud mängis emanda.


♥10

2NT, W
♠xx
♥ES7x
♦E
♣ÄST9xx

♠ESxx
♥Kx
♦Äxxx
♣Exx


Väga lihtne oleks emand kuningaga katta, aga paraku võib tekkida sellest rohkem tüli kui tulu. Nimelt kui väljamängijal on ristis kas duubel (kuningaga või ilma) või siis singelkuningas, siis tekitab kuninga mängimine talle juurde lauasiseku ja risti tegemamängimine ei valmista mingeid probleeme (singelkuninga võib üle võtta ja jätkata soldatiga). Samas kui ma aga mängin väikese, blokeerib see masti kinni kui tal on duubeläss ning kui tal on kolmas äss, siis võib ta arvata kas seda, et mul on kuningas endiselt kaitstud või siis et see on Maarja käes („kui ta ei kata, siis tal ei ole“) – kuigi meil on süsteemikaardil kirjas, et 10 on alati kas esimene või kolmas, siis ei olnud vastane selle vastu senini erilist huvi ilmutanud. 

Loomulikult võinuks see kõik väga totakalt välja kukkuda, aga ma mängisin avatihisse väikese ärtu (tempos) ja väljamängijal oligi ärtus duubeläss ja risti kuningas singlis! Mu kurikaval plaan töötas veel eriti hästi, kuna väljamängija otsustas emanda ässaga üle lüüa ja kui hiljem Maarja käigule saades uue ärtu lauale pani, mängis ta sinna ka soldati! Seega sai ta mängu lõpuks ühe ärtu- ja kaks ristitihi (ning maksimaalne saak olnuks kolm ärtut ja üks risti), samas kui ♥K mängimine avatihisse oleks võimaldanud tal võtta kaks ärtut ja viis ristit.

No comments:

Post a Comment