Saturday, June 18, 2011

18. juuni

Järgnevas jaotuses (taas neljapäevane esimene voor) tulid mulle pakkumise ajal pähe isegi ähmased slämmimõtted, aga hiljem selgus, et ka geimis on muresid küll ja veel. Nimelt olin tugeva käega ja sain 1♣-le 2♣ vastuse, selgitasin välja, et Maarjal on 4-2-2-5 ja miinimum (ca 8-10) ja leides, et ma siiski väga ei taha slämmi minna, piirdusin 3NT-ga, avakäiguks ♥8.



♠K932
♥Ä9
♦82
♣S8743

♥8


♠AS4
♥KE5
♦KE74
♣ÄE5


Võtsin avakäigu lauda ja käisin risti emanda alla – see sai tihi, aga ♣Ä peale viskas West ruutut – mida edasi?
Risti käik on igatahes mõttetu – mul pole lauasisekuid, et viies kaart tegema mängida ja lõpuks ka ära võtta – järelikult tuleb ilmselt midagi padas aretada. Lihtsaim moodus kolme tihi saamiseks on käia väike pada kuninga alla ja lõigata tagasiteel, aga antud kontekstis ei tundunud see üldse nii peibutava plaanine – West käis välja mingi passiivse ärtukliberi, risti on tal lühike ja suure tõenäosusega on neljane pada (ja padaemand) tema käes. Sestap komplekteerisin mänguplaan, mis ei võta kolme tihi vaid siis, kui Ostil on kas ♠ETx või ♠Txx(x) – nimelt käisin lauale ♠S, kavatsusega see läbi lasta isegi kui emandaga kaetakse, hiljem tõmmata ♠Ä ja lõigata kümmet (jälle vana hea sisekuprobleem – kui 10 duublist ei kuku, ei ole mul kuningaga võtmise korral võimalik tegema mängitud üheksat sisse kasseerida).

Pada soldat võttis tihi ja vastaste padamast oli jagunenud järgnevalt:

♠E875_______♠T6

nii et minu mänguplaan kolme tihi saamiseks lõppes tegelikult tihiga rohkem.

5 comments:

  1. selles kohas parim kaitse olex siis ostist kolmandat emandat peetada....

    ReplyDelete
  2. Kolmandat emand-kümmet. Lihtsalt emanda peetamise puhul kukub see see kolmandal ringil partneri kümnega kokku. Küll aga oleks parim peetada kolmandat emandat kui minul oleks ÄST.

    ReplyDelete
  3. Aga jah, kolmanda emand-kümne peetamise puhul kaotaks samuti tihi (praegu saaks sellega kaitses ju kaks)

    ReplyDelete
  4. Kolmas emand-kymme peax olema jah et peetada. Aga kui esimese ringi sõdur ära võetaxe kas siis mitte mõistlik ei mänguplaan/jaotus ümber hinnata...

    ReplyDelete