Thursday, March 17, 2011

17. märts

Teisipäeval oli BBOs NFLi play-offide esimeses ringis koondis vastamisi mingi Soome võistkonnaga. Meie Leoga logelesime, teised paarid tõid võidu ilusasti kotti. Päris palju lauda sai järgmises jaotuses:





Soomlane avas Osti kaardiga naturaalse 1♦ ja Tiit hüppas Südist 2♥ vahele. Järgnes kaks passi ja Ost, kes ilmselt ei jaganud ära, et tal on käes ühemastileht, pakkus 3♣. Paras oleks olnud, kui ta oleks partnerilt odavates leidnud ♦xx ja ♣Ex ja seda mängima jäänud, aga West pakkus hoopis 3NT (ilmselt eeldades partnerilt rohkem üldrammu), mida Nordis istunud Maks paljuks pidas ja Ost jooksis ära nelja ruutusse. Antud kontekstis (Ostil vähemalt 6-5 odavad) on Westi leht juba päris tore ja ta leidis tõste geimi, mida Maks uuesti kontreeris (ma kahtlustan, et see oli juba mõnevõrra inertsist). Igatahes 12 tihi vastu kaitset ei olnud 950 soomlastele.

Teises toas avas Vasja samuti 1♦, aga see on neil rannaks ja kuna nad mängivad 2♣ = kallid, siis lubab suvalist lehte viiese kallismastita. Süd pakkus 1♥, Sven Westist passis ja Nord tutvustas oma padamasti. Nüüd näitas Vasja 2NT-ga oma odavad ära, Sven valis 3♦ (ma usun, et kui ta oleks valinud 3♣, oleks Vasja jätkanud ikkagi ise 3♦-ga) ja Nord kontreeris. Mida iganes see tähendama pidi, seda ma ei oska kosta, igatahes ta ei alertinud seda ja Süd passis selle läbi, ju ta siis trahviks oli. Samad 12 tihi, 1270 Eestile ja +8 IMPi.

Väikse slämmi pakkumine oleks siin jaos endiselt võitev aktsioon olnud (1370)…

No comments:

Post a Comment