Wednesday, March 16, 2011

16. märts

Sunnisidemed ja eriti nende hävitamine on vahel üsna tüütu teema – jälle jagu eelmisest klubist: vastased pakuvad ühepoolselt ja täiesti naturaalselt

1♠ - 2♣
2♦ - 3♥
4NT – 5♦
6NT

partner käib välja ♥10 ja avanev pilt on järgmine:

_______♠2
_______♥K7543
_______♦K
_______♣ÄET942
________________♠K765
♥10_____________♥ES
________________♦E82
________________♣K763

Väljamängija korjas selle ässaga kätte ja jätkas ♣S-ga (partnerilt ♣8) ja sa võtsid selle kuningaga (võib-olla võiks peetada, ei oska lambist öelda, milliseid komplikatsioone sellest tulla võib) ning nüüd tuleb leida tagasikäik.

Ärtukäik tundub küll ohutuna, kuid selle peale järgneb selline manööver, et väljamängija võtab selle, deblokeerib ruutukuninga ja mängib ristisid ning kui tal juhtub olema ♠ÄES ja ♦ÄS (nagu oligi) jääd sa viimasele ristile sundi – kui sa hoiad ♠Kx ja ♦Ex, siis võib väljamängija hoida ♠ÄES ja ♦Ä, kui sa aga hoiad ♠Kxx ja ♦E, võib väljamängija hoida ♠ÄE ja ♦ÄS. Natuke guessworki küll, kuid võimalused on. Samas pada tagasikäik ruineerib vastase sidemed läbi ja sa võid südamerahuga käes hoida ♠Kx ja ♦Ex, kuna väljamängija ainuke tee kätte on ♦K ülevõtmine ässaga. Samas aga ei ole kohta, kus padakäik kaotada saaks. Isegi kui sundijäämise oht ähvardaks partnerit, mitte sind, ruineerib pada käimine tõenäoliselt väljamängija kommunikatsioone piisavalt, et kui sellest piisaks lepingu taha võtmiseks - kui seda muidugi üldse võimalik teha on.

No comments:

Post a Comment