Monday, March 14, 2011

14. märts

Siin jaos suutsid meil vastased (suhteliselt normaalsel tasemel, laias laastus hindaks et Taube-Poolakese klassist paar) väga kurioossete asjadega hakkama saada.

Kõigepealt oli ühel avakäiguprobleem: istus kolmandal käel lehega

♠ET5
♥ÄE9
♦KS5
♣S754

Partner passis ja vastased (ehk siis mina Maarjaga) pakuvad ühepoolselt:

1♥ - 2♣
2♦ - 2♠ (alerditud, neljas mast)
2NT – 3NT

ja leiuta siis nüüd avakäik selle lepingu vastu. Ega suurt peale pada midagi käia ei taha ja ilmuski lauda pada, see on normaalne. Kuid avakäija ei suutnud ette näha väga reaalset ohtu -  kuna partneril niikuinii eriti jõudu ei saa olla, siis isegi kui avakäik läheb pihta, võib see masti kinni blokeerida! Kogu jagu oligi selline:

______♠ET5
______♥ÄE9
______♦KS5
______♣S754
♠ÄK_________♠873
♥KST32______♥87
♦ET32________♦Ä96
♣92__________♣ÄKE86
______♠S9642
______♥654
______♦874
______♣T3

ja partner kasutaski talle antud eksimisvõimaluse täielikult ära, mängides avakäigule ♠S! Peale seda järgnes mitu käiku vingerdamist ja agooniat ning leping tuli täpselt välja, kuna Nord jäi igatepidi sisse.

Kui avakäigul väikse pada käimine on küll vale, kuid väga kergesti inimlikult mõistetav, siis kolmandalt käelt soldati panek on juba midagi sellist, mille idee minu jaoks täiesti arusaamatuks jäi. Sul on padas puudu ainult neli kaarti: ÄKET ja soldati panek võidab neist täpselt ühe kombinatsiooni vastu – kui väljamängijal on ÄT duublis (või ka siis kui tal on ÄKT kolmene ja ta teisel ringil lõikaks) – kuid sellisel juhul ei saanud partner avakäiguks teha väikest pada! Nii et tabloo näitas: Refleksid 0 – Mõtlemine 1, vana hea „kolmas käsi kõrgelt“ hammustas jällegi iseennast sabast. 

No comments:

Post a Comment