Monday, March 28, 2011

28. märts

Kuna vahepeal on alanud külaskäikude hooaeg, siis pole leidnud endas seda viitsimist, et siia plogisse mingeid jagusid üles panna – ilmselt seetõttu, et nad kipuvad kuidagi kiiresti peast lenduma. Eelmine klubi oli täis jõhkraid jaotusi (tagantjärgi tuli meelde 3 seitsmest ÄKE’t, kaks 5-5-3-0’i ja mõnedki 5-5/6-5 elajad). Kõige jõhkram oli ilmselt järgmine – partner avab 1♠ ning sul on käes:

♠ KE
♥ÄKESxxx
♦KEx
♣x

Pakud sellega 3♥ (NAT, slämmish), partnerilt mitte just väga üllatav 3NT ja nüüd teed 4♣ cue (kahemastilehega sellist 3♥ pakkumist ei tehta). Partner natuke sügab ennast ja üllatab sellega, et paneb lauda 4♠!

Ilmselgelt on tal mõlemad mustad ässad, aga mis tal veel on – ärtus mitte midagi ja ruutus-padas maksimaalselt soldat? Kas nt. ♣ÄES võib kõne alla tulla, sest 4♣ cue-bid otseselt lühidust ei näita?

RKCB taas ei üllata – 5♥ vastus „paljastab“, et partneril on kaks keycardi ilma trumpemandata ja nüüd on taas probleem – maksipaarikal tahaks heameelega mängida 6NT-d, kuid kas kuningat küsiks 5♠ või 5NT? Või võib juhtuda, et 5♠ on mänguks või 5NT näitab üles huvi suure slämmi vastu?

Igatahes partneril oli 5-2-3-3 jagu kolme pildiga (♠Ä, ♣ÄK) ja 12 tihi oli nii 6NT-s kui 6♥s. Luxi klubis 6NT-sse keegi ei jõudnud, neli korda mängiti 6♥ ja korra 4♥ (ärge küsige kuidas, ilmselt 11 silmaga passiti ja siis ei suudetud piisavalt tugevat järtsi lauale manada).

Ma ise kahtlustan, et kui ma ise prooviksin peale ässavastust 5NT-ga kuningaid küsida, lootes, et partner on samal lainel või siis loodaksin lihtsalt parimat ja pakuks kohe 6NT – kui partneril on ♣ÄE (vähem tal olla ei saa), siis võib aidata avakäik (tema mängib) või võib ♦Ä ees olla (ja kaitse paljastab selle asukoha kas mõttesse jäädes või kohe ära võttes kui see taga on) või on partneril piisavalt tihe pada, et sealt tihid kotti tulevad.

Veidral kombel oleks siin jaotuses töötanud väga ilusti kivikirves:

1♠ - 4NT küsib ässa
5♥ - 5NT küsib kuningat
6♦ - 6NT

 Välistatud on igasugused ebakõlad ja visklemine kõrgetel korrustel olukorras, kus pakkumiste tähendus ei ole 100% kokku lepitud.

6 comments:

  1. Kui nüüd pessimistlikumalt asja võtta siis, selle "kivikirve" järgi sa sisuliselt tundub et eeldad partnerilt kahte ässa, mistõttu võix ju ka kohe 6NT pakuda;)
    "Eeldamine" paistab välja sellest et kui arvestada 4NT-5♦ järgnevusega, siis 5♥-i mängida ei saa (küsib edasi), samuti võib olla raskusi 5NT mängimisega mida võib samuti kutsena suurde tõlgendada. Ja üle jääbki ainult 5-2 klapiga 5♠ mis võib vabalt ka juba alt minna (risti löökidega).

    ReplyDelete
  2. A) kohene 6NT on jobu, kuna kolme ässa vastas tahad sa ju 7NT mängida

    B) Kui kivikirvega mängida, siis ei küsi 5H edasi vaid on mänguks (sest 5NT küsib)

    ReplyDelete
  3. A) 6NT peale tõstab partner kahe ässaga ise 7...

    ReplyDelete
  4. jajah, see oleks hea leping küll - avakäigust (kui partneri üks ässadest padas on)...

    ReplyDelete
  5. Ega ei peagi hea leping olema, selline pakumine lihtsalt tõestax et nii päris ikka ei saa:)

    ReplyDelete
  6. Kas partneri 4♦ mittepakkumine mitte ei eitanud ruutu ässa? Nii et suurt slämmi siin lehes küll olla ei saa.

    Ja kui 4♠ praktiliselt lubab mustasid ässasid, siis on tõesti küsimus vaid selles milline väike slämm valida. Ja selle otsuse tegemisel ässaküsimine 4NT-ga küll ei aita (ehkki 4NT pakkumisel on ka omad eelised --põhiliselt see, et sellel pakkumisjärgnevusel on tähendus kokku lepitud).

    ReplyDelete