Friday, March 4, 2011

4. märts

Eile oli Luxi klubis kaks jagu, kus seisab 7NT. Esimeses olime me nõrgas liinis ja vaatasime, kuidas pakkumine käis 1NT – 6NT. Vastaste kaardid olid:

♠Sx_______♠ÄKxx
♥ÄKS_____♥xx
♦KTxx_____♦ÄESxx
♣KSxx____♣Äx

7NT muidugi suurem asi leping ei oleks, aga kuna nii ♣E kui ♠E on lõikes, pole selle realiseerimisega ka erilisi raskusi.

Küll aga oleks väga hea leping 7♦, aga kuidas seda pakkuda, on keerulisem küsimus. Ma ise arvan, et ilma kokkulepeteta võiks see käia umbkaudu nii:

1NT – 2♣
2♦ - 3♦
3♥ - 3♠
4♦ - 4NT
5♥ - 5♠
? – 7♦ (?)

Siin järgnevuses on muidugi paar kahtlast kohta: 3♠ järel võib avaja otsustada 3NT panna (äkki tunneb vastaja muret ristipidamise pärast) ja siis on viimasel probleemid, et kuidas ruututugi pildile saada.

5♠ peaks lisasid küsima, kuidas kaht kuningat näidata, on muidugi iseküsimus, oleneb kokkulepetest… Nüüd oleks muidugi vastajal hea teada, et partneril ei oleks padas kolmanda ringi kadujat, aga selle leidmine läheb juba liiga keeruliseks. Nii et võib-olla on 1NT – 6NT päris optimaalne pakkumine.

Sellised jaod on muidugi releesüsteemide jaoks vesi veskile. Meil Leoga käiks asi nii (kui ma veel süsteemi õigesti mäletan)

1NT – 2♣
2♦ - 2♠
2NT – 3♣
3♦ (nüüd on 2-3-4-4 teada) – 3♥
3♠ (1 äss) – 4♣
4♥ (0/3 kuningat) – 4♠ (7♦ on juba näkku kirjutatud, kuid äkki leiab partneri lehest 2 emandat või ♣ES-i ja saab mängida 7NT)
5♣ (0/3 emandat) – 7♦

Luxi klubi märkeleht (oli ainult 7 paari, seega tuli 3 kirjet) igatahes näitas: 1 x 7NT, 1 x 6NT, 1 x 6♦ - kõik 13 tihiga.

Teine jagu oli mõnevõrra lihtsam:
♠K_________♠ÄSxx
♥Kx________♥ÄEx
♦Äxx_______♦Kxx
♣KE9xxxx___♣ÄST

Nagu näha, on siin isegi 14 varretihi, kuid märkeleht oli väga sarnane eelmisega: 1 x 7NT, 1 x 6NT, 1 x 6♣, kõik 13 tihiga.

Ma ei kujuta ette, kuidas seda jagu naturalis üldse pakutakse, ilmselt võiks see käia nii:

1♣ - 1♠
3♣ - 4NT
5♠ - 5NT
? – 7NT
küsimärk jälle seepärast, et ma ei kujuta ette, kuidas kaht kuningat näitama peaks, aga igatahes siis on vastajal lugeda kuus ristit, kaks ruutut, kolm ärtut ja kaks pada, seitsmes risti on veel boonuseks, samas sellise lehega  (kaks kunni JA seitsmene mast) võib avaja juba kohe 7 ristit ära kõmmutada, mille vastaja 7NT-sse parandab.
Kui aga avaja peaks tegema taaspakkumiseks 2♣ (ma ei kujuta hästi naturalistide kaardihinnangut ette, kas see leht on väärt hüpet kolme ristisse, minu arust peaks olema), siis võiks ju asi kuidagi samal moel minna, kuigi kindlasti enam nii mugav ei ole…

Kuna meie mängime rannakat, siis seal igatahes mingeid probleemi 7NT pakkumisega ei olnud…

4 comments:

  1. Teise jao pakkumises võix "?" märgi asemel avaja ise 7NT lauale panna.

    Esimese suhtes ma nii kindel ei olex et avanud käest 7ndale ise ronida mõtet on, ikkagi 15punktine 1NT kõigest. Ja kahtlasex peax esimeses ikkagi juba avanud käe 3♥, pigem 3NT.

    ReplyDelete
  2. Teise koha pealt võib sul õigus olla, esimese puhul
    A) Avaja ei ronigi seal kuhugi
    B) 3NT ei ole 3D peale küll mingi pakkumine:

    1 - partner pakkus ruutut, sul on talle neljane tugi, miinimumjõud küll, aga kontrollid ja 3NT signoffiga ütled sa, et "käi kuu peale, mind ei huvita su ruutu"

    2 - isegi kui pardil ei ole slämmihuvi, ei ütle keegi, et tal ei ole padas ühte-kahte kilakat. Sellisel juhul on 3NT ikka väga halenaljakas ettevõtmine

    ReplyDelete
  3. Minuarust 3D peale kontrolli pakkumine hetkel, kui pole veel selge kas partner huvitub geimidest või slämmidest, on selle kaardiga natuke ronimise kanti tegevus. Alternatiivina 3NT-le või kontrollidele tundub 4D üsnagi mõistlik, mis aga ei anna vastastele sedavõrd käiguinfot.

    ReplyDelete
  4. Tegelikult võibolla pole ikkagi 3NT-st üle minna niivõrd kiirelt mõtet...

    ReplyDelete