Wednesday, December 15, 2010

15. detsember

Eile mängisime BBOs NFLi ühe Soome keskeltläbi korraliku võistkonna vastu. Kohe esimeses jaotuses tuli Südis istunud Soome ekskoondislasel Kari Mäkikangasel lahendada avakäiguprobleem:

N_____E____S____W
pass__1♦___1♠____DBL
pass__1NT__2♥____3NT
pass...

♠ 98654
♥ ÄEST6
♦ Ä84
♣ -

Klassika on sellistes kohtades tõmmata äss - olemas on kindel kõrvalsisek ja ässa tõmme võidab singelkuninga korral. Kari otsustas aga käia hoopis ♥S - kuna ta leidis, et singelkuningas emmal-kummal meist on vähetõenäoline, siis masti ässatõmbe ja emandaga jätkamise korral väljamängija "teab", et ♦Ä on tema käes ja seetõttu võib ette võtta midagi meeleäraheitlikku oma lepingu võitmiseks.

Kui ta küsis minu arvamust antud probleemi kohta, siis ma leidsin, et kuna ta pakkus niikuinii oma lehte kaks korda, siis ilmselt viitab see jõu olemasolule - kui Leole peaks mingil põhjusel olema lugeda, et ta pakkus viiest ilma pildita pada (nagu praegu), siis kipub ta ruutu ässa niikuinii Kari kätte paigutama, sest muidu võiks too piirduda ka lihtsalt ärtu pakkumisega (mida mina oleksingi ilmselt teinud). Samas aga võib soldati käimine tekitada väljamängijale mulje, et ärtu mast on blokeerunud ja ta võib lihtsalt üritada ruutu ässa maha ajada. Kogu jagu vaadates võib tagantjärgi targana öelda, et seekord oleks "klassikaline" käik paremini töötanud, Leol oligi ♥K singlis.



Ma istusin lauas ja üritasin parasjagu mediteerida, et kuidas ma ristit nelja tihi peale mängida üritaksin - kas lõikaksin peale ässatõmmet teine ring masti soldati või üheksaga (tõenäoliselt üheksaga - meil on kahe peale kaheksa ristit ja kuus ruutut, Süd on lubanud 10 kaarti kallistes ja singel on tal pigem ristis kui ruutus), kui Leo otsustas, et see on koht, kus tuleks hoopis vargile minna. Arusaadavalt ei olnud ma sellest erilises vaimustuses kui vastane selle peale viis tihi kotti ajas ja erilist "rõõmu" tekitas minus hiljem selgunud ristirenoo, mis fikseerib madala lõikuse. Teises toas oli lepinguks 3 kontreeritud ärtut Südi käest ja tulemuseks -300, seega kaotasime jaotusest 8 IMPi, selmet võita 3.

No comments:

Post a Comment