Sunday, June 30, 2024

30. juuni 2024 - tehnilisi nüansse pakkumisest, avakäigust, väljamängust, kaitsest ja avakäikude sisestamisest

19. vooru viimane jaotus pakkus teravaid elamusi:



Meie vastu pakkusid horvaadid nii:

1          2*
2♠        4♥*
4NT     5♥
5♠        pass

2♣ ei pruukinud olla päris naturaalne, aga sundis geimi, 4♥ oli splinter.

Saatuse irooniana oli matšis olnud varem jagu, kus ma küsisin Leolt, et miks ta duublist käis, kui tal trumbis neljane ESxx käes, et trumbitihid ju niigi. Samast loogikast lähtudes ta seekord singlit ei käinud ja pani lauale risti.
Edasi käis asi ruttu - ♣E, ♥Ä, ärtulöök, väike pada ässa alla, tagasi kuningale ja ja ristidele kolm äraviset – Leo saigi oma kaks trumbitihi, kuid mina ♦Ä paraku mitte, leping väljas.

 

Tegelikult oli Leol praegusel juhul täitsa häid argumente, et võiks ikkagi oma singli välja käia – me vajame kolme tihi, üks on tal suht kindlalt garanteeritud ja pakkumine ütleb, et minu käes on äss. Aga see selleks, meie õnneks peatusid Hendrik-Taavi neljas padas ja kuigi vastane käis ruutut ja sai oma löögi, tähendas see kümmet tihi ja lihtsalt „laskmata karu“.

(irooniline kõrvalmärkus – tahvlisse sisestades pannakse kliber sageli suht suvaliselt, seega Nordi singel on sisestatud nii ♦2, ♦3, ♦4, ♦5, ♦6, ♦7 – kusjuures Hendrik sisestas kõige suurema kliberi – aga see kahvatub selle kõrval, et Portugali tüüp pani avakäiguks kirja ♦K!)

 Naiste matšis Iisraeli vastu oli sama jagu aga palju suuremate panustega.

Mirjami – Maarja vastu jõuti 1♠ - 2♦ alguse järel 6♠ lepingusse. Mirjam otsustas seda trumbirenooga kontreerida, et Maarja käiks laua masti; Maarja tõlgendas seda kui „tahan lööki“ (mis on mõnevõrra kahtlane tõlgendus nelja trumpi vaadates, aga no veidramaidki asju on juhtunud) ja käis hoopis ärtut. Mäng käis sama rada pidi kui meie vastu ja lõpuks sai Maarja oma kaks trumbitihi, üheta.

Aire-Inese lauas otsustas Ines hoolimata oma kõigest kolmesest toetusest 1♠ peale kohe splinteri teha ja slämmi jõuti ka seal, ning vastane käis avakäiguks risti. Aire mängis tehniliselt hästi, kavatsedes soojenduseks tõmmata kaks trumpi, seejärel visata ristidele ära ruutud ja lõpetada ärtu löögiga. See aga tähendab, et ta mängis kõigepealt kõrge paja käest ja trumbi 4-0 paljastus õigest käest, ning hetkel, kui lauas oli veel väike trump järel.

Seepeale järgnes väike trump laua K8 suunas – ja nüüd tegi Ost vea, pannes pildi vahele. Seepeale oli käe nelja punase kaduja jaoks lauas kolm ristit ja väike trump. Kui panna vahele väike, läheb väljamängija endiselt üheta, sest ♠8 võtab küll tihi, kuid neljanda kaduja trumpamiseks kulub ära laua kuningas!
(Lahtise kaardiga saaks pärast passiivset käiku slämmi võita, kui alustada väikse trumbiga kavatsusega ES-t lõigata. Ehk siis plaan, mida ükski terve mõistusega inimene ei valiks)

Oli, mis oli, 14 IMPi headele.

No comments:

Post a Comment