Monday, June 24, 2024

24. juuni 2024 - Elimineerimine on hea harjumus

 

Euroopa meistrivõistluste avapäev tõi kaasa järgneva jaotuse, kus Luks tõestas, et head harjumused on tulusad.

Teises matšis Saksamaa vastu jagati välja selline komplekt.


Meil käis pakkumine nii:

N                          E                           S                           W
Auken                 Luks                     Welland              Naber
1                        4                         5♦                        5♠
6♣                        pass                      6♦                        pass
pass                      6♠                        pass                      pass
kontra                   pass...

 

Aukeni 1 lubas (4)5+ masti ja ebaühtlase lehe ja seega võttis pakkumine kiiresti tuurid üles - aga ilmselt pole väga vahet, pärast selgus, et kõik 30 lauda mängisid mingit lepingut kuuendal kõrgusel.

Avakäiguks tuli ruutu pilt, mille Leo lõi, läks trumpkümnega lauda, lõi teise ruutu, seejärel trumpässaga lauda ja viimase ruutu löömine elimineeris masti. Järgnes väljavise 10-ga (hetkel ebaoluline, sest tegelikult ühegi kombinatsiooni vastu ei võida, aga ka põhimõtteliselt märk headest harjumustest) – ja Nord oligi sisse visatud – ta sai küll sisse kasseerida neli ristitihi, kuid pärast seda oli valida, kas käia ärtut või topeltlööki.

Teisel laual oli leping sama, ka kaitse algas samal moel, kuid väljamängija seda plaani üles ei leidnud ning seega teenisime 7 IMPi  (800 vs 1100).

6 tuleb välja  - väljamängijat saab arvama panna kui nt K avakäik üle võtta ja seejärel ärtusse lülida, siis on otsustuskoht, kas võitev on ärtulõikus või risti jagunemine, et viis ärtut saaks ära visata, kuid ♣9 olemasolu vist muudab risti peale mängimise ahvatlevamaks. 


Pooltel laudadel seda mängida lastigi ja ükski väljamängija seda igatahes ei kaotanud. Kaks 6♠-ga tõkkesse läinut said ♥E avakäigu ja käisid otse viieta, ülejäänud 13st väljamängijast kuus mängisid neljata ja seitse viieta. Kusjuures viieta mänginud riikide rida lisaks Saksamaale hakkab: Šveits, Norra, Poola...

No comments:

Post a Comment