Wednesday, March 6, 2019

EMi vigade analüüs: 9. matš (Serbia)


9.matš Serbia: 10 IMPi; 0,17 VP-d



Süd avas kolmandalt käelt 1NT ja Maarja jäi Ostist mängima 2♥. Kaitse alustas kahe ruuturingiga ja Maarja käis ärtu ässa alla ja väikse ärtu tagasi, ning kui Süd krohvi (ruutut) viskas, mängis kuninga. Jätkas väikse ristiga, kuhu West pani soldati vahele ning kuningas läks Südi ässale, kes jätkas uue ruutuga. Maarja trumpas sedagi, võttis ära ♣E – ja nüüd korjas enne uue risti käimist ära oma pajatipud, mis tähendas, et Nord sai risti trumpamise järel trumbi kokku tõmmata ja pajad ära korjata, üheta ja -100. Uue risti käik ei oleks ähvardanud komplikatsioonidega – isegi kui see läheb Nordile, kes trumbi maha võtab, siis vastastel on ruutusid järel ainult piiratud arv (see oli kas 4-5 ja Süd viskas viienda minema või 3-6 ja Nordil pole enam ruutut) ja leping tuleb välja. Teises toas tuli isegi 3♥ välja…
Vahe: 5 IMPi



Avasin Westist tugeva 1♣-ga ning kui Nordi 2♣ minuni jooksis, hingasin sügavalt sisse ja kontreerisin väljavõtuks – mille Maarja loomulikult sisse jättis.
Kaitse algas ♠9 käiguga, mis lauast kaeti ja jätkati uue pajaga. Selle võtsin ning panin kolmanda kõrge paja lauale, millele väljamängija viskas ära ärtut ja Maarja ♦3 (Itaalia). Miskipärast tekkis mul mõte ikkagi uus pada käia (et Maarja trumpi lühendada, et ta sisseviskesse ei jääks lõpus või umbes nii), millele kadus uus ärtu ja nüüd jätkas Maarja ♦Ä-ruutuga, mis andis tihi ruutukuningale ja vastane pääses kaheta, +500. Teisest toast laekus üllataval kombel samast lepingust üldse ainult -200, seega jaost võitsime 7 IMPi, aga ma oleks pidanud lihtsalt ruutu läbi käima ja 800 oleks olnud suhteliselt lihtne saak.

Vahe: 5 IMPi.

No comments:

Post a Comment