Wednesday, March 6, 2019

EMi vigade analüüs: 4. matš (Venemaa)


4. matš Venemaa: 12 IMPi; 2,89 VP


Mängisime ühepoolses pakkumisjärgnevuses Nordist 2♥. Maarja sai avakäiguks ♠8, lauast üheksa Westist 10 ja Maarja võttis kuningaga. Seejärel jätkas õnnestunult kolme ärturingiga ja kui vastane oli ära võtnud ♠Ä ning Maarja uuesti käigule sai, ei pannud ta tähele, et ♠7 on suur ja see läks maksma täiendava ületihi, +140. Teises toas prooviti mängida 4♠, see läks üheta ja laekus +100.

Vahe: 1 IMP


West avas pakkumise tugeva 1♣-ga ja vastased pakkusid ühepoolselt 3♣, mis tuli täpselt välja, -110. Teises toas tuli vastu 3♦ täpselt, samuti -110.

Kuigi meil 1♣ peale ei ole võimalik pakkuda naturaalselt 1♦, siis sellises tsoonis ja sellise mastiga on Maarja minu arvates kohustatud pakkuma 2♦, saagu või hullem. Sellisel juhul ma küll ei oska öelda, kuhu pakkumine kulgeb, aga ma eeldan, et see lõppeb sellega, et vastane mängib 4♣ üheta või meie 3♦ täpselt.

Vahe: 6 IMPi.



Maarja            Ost                  Lauri               West
1♦ (rand)         1♠                   1NT                2♠
pass                 pass                 DBL                pass
2NT*              pass                 3♣                   3♥
pass…

Avakäiguks tõmbas Maarja ♣Ä – ja teisel tihil lülitus ruutusse, mille peale lauast pandi ässa ja lasti meie trumbid kokku, 9 tihi ja -140.
Tegelikult oli Maarjal argumente, et teisel tihil lülituda väiksesse patta – pakkumise järgi on Westil kolmene pada (2♠) tõste, ning minul ♠Kx (1NT pakkumine)…
Teisest toast tuli +110 (2♠ täpselt)

Vahe: 5 IMPi

No comments:

Post a Comment