Wednesday, September 15, 2010

15. september

Viimase aja kõige elajalikum jaotus tuli üleeile BBOs Melli ja Olli vastu mängides. Istun ma neljandal käel, kallis odava vastu ja vaatan oma suht ilusat kaarti:

♠97532
♥92
♦ÄKE76
♣8

kui järsku hakkavad vulkaanid purskama: 4♥ - 4♠ - 6♥

Leidsin, et antud pakkumisjärgnevuse järel tuleb tõenäoliselt 6♥ välja. Ruutu käiku partnerilt loota on palju, sest Leo loomulik avakäik on padaäss, et „äkki tuleb läbi“ – samas kui mina praktiliselt tean, et „ega ikka ei tule küll“ ja vastased ilmselt korjavad ärtud ja ristid ära. Samas kuus pada kehv leping kindlasti ei ole ja võib heal päeval väljagi tulla – maksimaalselt läheb meil ilmselt ära üks tihi padas, üks ärtus (vaevalt partneril üle singli enam on) ja üks ristis – ning kui partner suudab neist kolmest kadujast kaks ära katta, siis on pidu meie õuel. Pakkusin 6♠, järgnes kaks passi ja PPV kontreeris, tõmbas kõrge risti ja lülitus ärtusse, mida Leo trumpas.

Leo kaart oli:
♠ÄKT864
♥ -
♦T95
♣E653

Nagu näha, pole 6♠ vastu mingit kaitset ja veel hullem - kuna ühel vastasel on padarenoo ja teisel ruutusingel, ning mõlemad risti pildid on emanda taga, mis tähendab, et masti on võimalik vaid ühelt poolt lõigata, tuleb ka vastastel 6♥ välja (risti on 4-4, seega seitset ei tule ühegi avakäiguga).

Seega „par“-tulemus antud jaos on 7♥ kontraga üheta. Märkelehel oli igatahes 7 kirjet padas ja 9 kirjet ärtus ja vahemik oli +1660-st (6♠ kontraga) -1210ni (6♥ kontraga). „Par“-tulemust keegi igatahes ei saanud, aga andnud oleks see ilmselt mõne plussi (kõige müstilisem tulemus – 5 pada kontraga üheta andis pluss-skoori saanud paarile +0,67). Meie +1660 andis naljakal kombel täpselt +16,60 IMPi (mis ei takistanud meil ikkagi istumist ühe IMPiga tappa saamast)

No comments:

Post a Comment