Monday, July 12, 2010

12. juuli

Vahel jääd sa pakkumises sellisesse sisseviskesse, et sa ise näed toimuvat, kuid oled võimetu selle vastu midagi ette võtma. Ühes Islandi vastu mängitud jaotuses oli see tingitud täpsete pakkumiskokkulepete puudumisest.

Mul oli käes

♠ 963
♥ E96
♦ ÄK94
♣ 963

ja Leo avas pakkumise 1NT-ga (15-17). Kutse tegemiseks mehhanism on meil süsteemis selline, et selleks kasutame 2♠ pakkumist (kas kutsuv ühtlasega või nõrk ristiga). Tegingi siis kutse, kuid mu VPV kontreeris seda, et padu näidata ja Leo passis (=min) ja kui see kõik minuni oli tagasi jõudnud, siis tuvastasin ma, et mul pole enam eriti head lahendust: rekontra tähendus on kokku leppimata (kehval päeval järgneb sellele kolm passi) ja neljase ruutuga ma 3♦ pakkuda ei taha... Panin siis hea õnne peale 2NT, kuid see läks kaheta (vastastel on võtta kuus pada ja üks äss), ebaõnn. Edasiseks leppisime kokku, et sellises seisus rekontra tähendab, et 2♠ pakkujal oligi see kutsuv variant ja palub 1NT pakkujal oma lehte kirjeldada.

Teises toas avati samuti 1NT ja peale kahte passi (tõen. oli see kas 14-16 või 13-15 NT) balansseeris Vasja 2 padaga (kuuene mast ilma kuningata), see jäi mänguks ja tulid samad 7 tihi, mis NT vastu kaitstes, seega üheta ja -7 IMPi. Pluss-skoori oleksime võinud saada, kui kuidagi 3 ruutusse jõuame - Leo leht oli:

♠ 72
♥ KS2
♦ ET32
♣ ÄKE5

2 comments:

  1. Kas 2♠ võis ka tugev ristiga olla? Kui ei või, siis ei saa rekk naturaalne olla (aga sellegipoolest võiks tal olla mingi parem tähendus, kui "mitte naturaalne").

    Aga kui te nüüd kokku leppisite, et rekk selles kohas on kutsuv variant, kas siis 2NT on kutsuv variant koos piduriga? Ja kolmandal korrusel on siis endiselt "süsteem peal".

    ReplyDelete
  2. Siin võiks töötada "pass näitab pidajat" meetod:
    Avajalt 2NT/3C = min/max pidurita; pass = pidur.
    Vastajalt rdbl (passi peale)= näita minmaxi.
    Kui kumbagil pidurit pole, on ikkagi ebamugav, aga siis on igatahes rohkem põhjust 2NTd vältida ja võibolla 3D proovida.

    ReplyDelete