Monday, July 19, 2010

19. juuli

Üks jõhkramaid jaotusi kogu EMi ajal oli järgmine:


(millegipärast ei õnnestu mul praegu siia atribuute lisada, aga tsoonis olid NS ja avas West)

Nagu näha, siis hoolimata Nordi käes peituvast elajast, seisab hoopis Ost-West liinil 6 ristit, mitte küll, et keegi saalis seda lepingut mängida oleks saanud. Meie mängisime seda San Marino vastu ja meie lauas käis pakkumine nii, et avasin esimeselt käelt Westist 3♣, Nord alustas rahulikult 3 ärtuga (mul endal oleks süsteemne pakkumine olnud 4 ruutut = ruutu + kallismast), Leolt tuli 5♣ ja peale kahte passi "balansseeris" Nord 6♦ga, mille Süd 6♥sse korrigeeris ja Leo jõululaule ümisedes kontreeris. Avakäigu kinnilöömine ja laua kaardid muidugi tas erilist optimismi ei tekitanud, kuid kui käest käidi väike ärtu, pani ta sinna kümne vahele ja õnneks jäi mu ruutusoldat piduriks ning väljamängija ei saanud samaaegselt nii trumpe maha võtta kui ruutut tegema panna (väljamängija natuke patserdas, kuid ma viskasin lolli peaga kolmanda pada ära, muidu oleksime isegi 500 saanud). Nagu arvata on, oli 6 ärtut saalis üsna populaarne leping ja tegelikult pehmelt öeldes suurepäraste šanssidega - kui üks kahest mastist ei istu 4-0, ei saa seda kaotada. Parim mänguviis selleks on tõmmata ärtu äss (garanteerib masti lahendamise ühe kadujaga ükskõik kummas käes istuva neljase vastas) ja kui üks vastastest krohvi viskab, siis tõmmata ruutu äss. Kui ruutu on ka kehvasti, jääb lauda trump, et see tegema lüüa ja sa ei lähe rohkem kui üheta, kui ruutu on sõbralikult, siis jääb ainult trumbi mahaajamise vaev.

Nagu näha, parim plaan ei ole seekord võitev, kuid teises toas mängis Vasja lepingu ikkagi välja - nimelt käis ta käest väikese ärtu ja kui ET65-st väike mängiti, siis mängis lauast seitsme! Tagantjärgi analüüsides väitis ta, et tegu on ka kindlustusmänguga, et kindlustada end 4-0 istumise vastu. Selles suhtes oli tal muidugi õigus, kuid selline mänguviis oleks võinud viia lepingu kaotamisele, kui ruutu on nagu ta praegu oligi ja neljase ruutuga on samas käes ka ärtuhonöör - siis läheb käik valesse kätte ja antakse löök. Kuigi esmapilgul tundus, et tegu oli lihtsalt Vasja õnnelikult lõppenud hooletusega, siis hiljem tõi Piret mänguplaani valikusse selgust - nimelt oli Ost jupp aega istunud ja piinelnud, et kas ta peaks 6 ärtut kontreerima või mitte ja "vana juut" tegi sellest asjakohased järeldused. Lihtsalt oma tagasihoidlikkuses ei pidanud ta seda vajalikuks mainida.

Saali kõige lõbusam märge oli selline, et Monaco jäi Rootsi vastu 1 ärtut mängima (avas teiselt käelt sellega ja keegi ei pidanud vajalikuks enam midagi teha) ja teenis selle tõttu väga ootamatud 12 IMPi, kui teises toas slämm kontraga kaheta läks.

No comments:

Post a Comment