Tuesday, July 6, 2010

6. juuli

Jätkates jõhkrate jaotustega: alagrupiturniiri viimase päeva esimeses voorus (st. kokku 17. voorus) oli Leol kallis odava vastu kätte jagatud järgmine elukas:

♠ ÄT943
♥ 9
♦ ÄST8742
♣ -

Vastane avas ette naturali 1♣ ja nüüd pidi Leo pakkumise tegema. Ta otsustas näidata oma kallismasti ja pakkus 1 pada, ning järgmisel ringil oligi tal ees tavapärane olukord, kus vastased on pakkunud 2♥ - 4♥. Ja ega tsoonsus vahepeal grammigi paremaks pole muutunud... Leo otsustas siis kopsud õhku täis võtta ja pani omast käest 5♦. Paraku oli jagu selline (diagrammil on tegelikult viga, mina avasin Nordist passiga, aga see ei muuda eriti asja).

Tulemuseks siis -1100 ja me ei olnud saalis üldse mitte ainsad, keegi oli saanud kah sama tulemuse ja kaks tükki olid neljas padas 1400 alla käinud. Kahjuks teises toas mindi 5 ärtusse, mis läks risti löögist taha (Südi käest Lightneri kontra avakäiguks) ja kaotasime 15 IMPi.

Tegelikult ma ise ei ole eriti rahul Leo 1 pada pakkumisega - kui lehest on näha, et vastased hakkavad pigem ärtut pakkuma, ei maksa talle ju midagi alustada sellest, et näitab ära ruutu ja hiljem pakub pada, kasvõi neljandal korrusel kui elu seda sunnib. Nüüd oli ta aga sunnitud oma teist masti tutvustama juba viiendal korrusel - või siis vaikima igaveseks. Aga jah, kui mina eelmine kord sarnast manöövrit temaga paaris olles kasutada üritasin, oli lõpptagajärg väga kole (31. mai postitus on sellele pühendatud), nii et ilmselt on sellise pakkumisstiili mittekasutamine kuskil mõtlemises kinni.

Igatahes vaatasin, mida lahtises klassis oli Leo lehega pakutud (mõnikord oli avapakkumiseks olnud ka 1 ruutu või 2 ristit). Mõnede matšide kohta andmed küll puudusid, kuid ülejäänutest alustas rõhuv enamus ruutu pakkumisega (ning mõned hilisemast padapakkumisest loobusid, kui Ost oli pada lubanud), paar tükki ka Michaelsi või mõne muu kaht masti lubava pakkumisega ning üks isegi kontraga.
1♠ pakkumise kasuks otsustasid Iirimaa ja San Marino mängijad, kes mõlemad müüsid pakkumise 4 ärtus maha; Šotimaa, kes peale partneripoolset toetamist (mina seda liigutust küll teha ei julenud) pani 4♥ peale neli pada, Läti, kes näitas peale partneri toetust ära ka oma ruutu ja loobus 4 ärtu peale võitlemisest ja Leedu, kes pakkus pärast oma käest 4 ruutut ja partner pakkus 4 ärtu peale 4 pada.

1 comment:

  1. ♠Ä98643 ♥T ♦8 ♣ES976 (vastaselt 2♥ - 2NT)
    ♠ÄT943 ♥9 ♦ÄST8742 ♣- (vastaselt 1♣)

    Midagi näib kokkulepetes valesti olevat, kui üks partner pakub esimese lehega esmalt ristit, teine partner aga teise lehega esmalt pada. (Kui just ei ole canape kokku lepitud.)

    ReplyDelete