Wednesday, October 19, 2011

19. oktoober

Paaride karika eelviimases voorus juhtus selline naljakas lugu, et tahtsid kõrvallauas istunud Maarja-Aire meie käest viimast jaotust saada, kuid paraku polnud meil võimalik nende soovidele vastu tulla, kuna me alles pakkusime seda. Nüüd õnnestus neil leida saali pealt jaotus, see ära mängida ja lauast lahkuda enne, kui meie lauas pakkumine lõppes! Jagu ise (õigemini EW kaardid) oli selline:

♠KE975_____♠Ä64
♥7653_______♥ÄT
♦9__________♦ÄKET753
♣ÄK5______♣T

Nende lauas (ja ma arvan, et nii mõneski muus) käis pakkumine
1♠__________4NT
5♠__________7♠

Kuna midagi kehvasti ei istunud, ei olnud ka väljamänguga probleeme. Ma küll ei tea, milline on kahtesid kaarte vaadates parim seitse, sest „õige“ avakäigu puudumisel on nii 7♠ kui 7♦ lepingus teatavaid šansse kehvasti istuv kõrvalmast kinni püüda, maksikal muidugi tuleks 7NT mängida, aga välja tulevad nad kõik.

Suurde slämmi jõuda oli tegelikult päris lihtne – sellega said 25-st paarist hakkama 19 (14x7♠, 3x7NT, 2x7♦), aga meil läks selle pakkumine oluliselt pikemalt „tänu“ meie pakkumissüsteemile:

1♠______________________1NT (FG)
2♥ (min 4+♥ või 5332)______2♠
3♠ (5-4-1-3)______________4♣
4♦ (1 äss)________________4NT
5♥ (2 kuningat ♥♦ või ♠♣)__5NT
6♣ (1 emand)____________6♦
7♣ (padaemand)__________7♠

Pealtnäha tundub see pakkumisjärgnevus lihtsate asjade keeruliseks ajamisena ja arvestades lõpplepingusse jõudmiseks kulunud aega ja energiat, ei ole see just meie meetoditele parimaks reklaamiks, aga tegelikult olid sündmused meie kontrolli all märksa paremini kui esmapilgul paistab. Kui Leo saab mult teada duubelruutu, siis on tal lihtne panna 7NT (ei huvita võimalikud halvad istumised padas) ja kõige ilusam olnuks jaotus hoopis siis, kui mul olnuks padaemanda asemel ristiemand (või ♥KE)! Siis oleks küll padas vältimatu kaduja, kuid trumbitas (ja ruutus) 13 tihi, eeldusel, et ruutu soldat kotti tuleb. Meie pakkumisjärgnevuses ei oleks see muutnud eriti midagi, aga ma julgen väita, et saadud ühe plussIMPi asemel olnuks neid oluliselt rohkem.

1 comment:

  1. Meil kulus selles jaos siiski rohkem kui neli pakumist tarvis. Seda seetõttu et otsustasin kasutada hiljuti kokkulepitud uut konvenventsiooni tugevat-fitjumpi. Kurjoosne on asja juures muidugi see et sõltumata partneri signoffist pakusin siiski suure slämmi pajas.
    1♠ - 3♦
    4♠ - 4NT;
    5♠ - 7♠

    ReplyDelete