Sunday, October 28, 2012

28. oktoober


Järgnev Pärnu paaride karikavõistluse jagu andis vähemalt ühele paarile palju mõtteainet – isegi nii palju, et nad ka pärast turniiri ei suutnud nädala jooksul ühele nõule jõuda ja ühel neist sai lõpuks vaidlemisest siiber ja ta palus mul teha väikese pakkumispaneeli. Jagu siis järgnev, sina oled neljandal käel:

ET7
ST
2
ET76542

Kõik tsoonis, IMP-paarikas

1*___X**___XX***__pass****
2___pass____3______pass
4___pass____5______pass
5___pass____6______pass
pass __DBL__pass…

*1 oli tugev, kontra lubas 5+ või 44+kalleid (2 oleks olnud sarnane, aga lubanud rohkem jaotust (6+ või 54+)), rekk = 6-7 ja pass otseselt ristit ei näidanud, vaid lubas, et ei ole head tuge mõlema partneri variandi vastas.

Mida käid?

Laua taga tegelikult pakkumine veel selles kohas ei lõppenud vaid pööras nonsensiks kätte:

pass___DBL__pass___pass
RDBL__pass___7
___pass
7
_____DBL__pass…

Ma ei tea, kas need pakkumisringid peaksid midagi muutma (ilmselgelt ei ole „normaalsetel inimestel“ kokkuleppeid, mida teha siis, kui vastane saab väikses slämmis kontra ja seepeale ronib samas mastis suurde slämmi) ja kuna see nägi nii pornograafiline välja, siis see osa paneelile ei läinud. Laua taga tuli avakäiguks risti (eeldati, et partner pani Lightneri) ja kuna kogu jagu oli järgnev, siis tuli selle avakäiguga 7 välja – ja nagu näha, siis pajakäik (mis oleks loomulik ilma kontrata) võtaks ka kuue taha.



Ma ise olin samuti avakäija, meil suutis Leo teha pakkumise „kallid või odavad“ ja peale seda kui Ost oli slämmi täis põmmutanud ta oma kahe ässa pealt kontrat ei pannud – seega käisin paja välja ja saime +100. Aga ma pean tunnistama, et kui ta oleks punast näidanud, siis oleks minagi ristit käinud.

Tegin siis paneeli ja sain kümme vastust:

Sue Bäckström - S

Mikael Melander – Partner üritab mulle kontraga selgeks teha, et ma käiks midagi, mida ma muidu ei käiks (või siis ei ole vahet, mis ma avakäiguks teen). Muidu ma käiksin ristit, aga nüüd tundub, et ta seda ei taha, järele jääb valik kalliste või ruutu vahel. Trump ei tundu õige olevat ja pakkumise järgi võib eeldada, et lauda ilmub enam-vähem absoluutne ärtu. Seega on oluline kas padatihi lahti mängida või kaks pada ära võtta, enne kui ärtudele äravisked tulevad. Seega ma käiksin paja, tõenäoliselt isegi E.

Martinš Lorencs – Ilma kontrata oleks siin normaalne käia pada (ei suuda välja mõelda põhjust, et midagi muud käia). Aga kui partner kontreeris, siis ma eeldan, et ta tahab ristikäiku või on tal KES. Seega risti.

Jacco Hop – padakäik tundub normaalse käiguna kui partner ei kontreeri, aga kuna ta kontreeris, siis tahab ta kas ärtut või ristit. Igal juhul kui tal on kaks ärtutihi saada, siis need ilmselt ei kao kuhugi, seega käin ristit.

Karlo Brguljan – Käin ristit. Tundub, et ainus šanss slämm taha saada on leida partnerilt renoo, millele see kontra võiks viidata. Ilma kontrata oleks automaatne käia pada.

Vedran Zorić – Ma käiks ristit. Ma ei usu, et partneril saab olla käsi, millega ta ei suuda kontreerida 5 kas avakäiguks või trahviks ja samas arvab, et 6 läheb ärtukäiguga taha.

Alon Amsel – Risti. Loomulik avakäik selle pakkumise järel oleks pada ja partner ütles, et ta ei taha seda. Võimalikud ärtutihid ei kao kuhugi, loodetavasti, ja trumbikäik ei tundu ka olevat hea mõte.

Martin Schifko – Näeb välja nagu Lightneri kontra – seega ma käin ristit. Ilma kontrata oleks ilmne käia pada, kuna partneril on kallid ja kui tal on K ja Ä, siis sellest võib juba piisata.

Tiit Laanemäe – Pakkumine lubab tuvastada partneril 44+ kallid. Normaalne käik oleks seega pada. Jääb üle vastata küsimusele, kas ta istub ÄE-ga taga ja arvab, et saab need kohe sisse kasseerida või siis ootab risti lööki. Esimene variant tundub tobedana, kuna slämmi panemine vähem kui KE-ga lõhnab enesetapu järele kuna kallid istuvad taga. Seega käiksin ristit.

Kauko Koistinen – Risti! Milles probleem?

2 comments:

  1. Kui siinsed NS on midagigi kuulnud avakäiku juhtivatest kontratest, siis pole siin ka midagi arutada - kontra nõuab risti käiku, muidu automaatse padakäigu asemel (ms ei saanud aru ka Mikael Melanderi loogikast)

    Ja muul juhul, kui Lightneri kontrat pole kokku lepitud, isegi siis ei tohiks SÜD viriseda risti avakäigu üle, sest kontra on pandud kahe ässa pealt ja partner käis masti, kus kontreerijal oli äss!

    Sõltumata kokkulepetest oleks ainukesed kaheldava väärtusega avakäigus ruutu ja ärtu, sest ärtu avakäigu eelistust oleks vahelepakkujal olnud võimalus näidata 5 ärtu pakkumisele E-st.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma arvan et siin on probleem pigem selles et psühholoogiliselt on raske kahe ässaga slämmi kontreerimatta jätta.

      Delete