Thursday, January 12, 2012

13. jaanuar

Tartu Uusaastaturniiri võistkondliku viimases voorus sattusin kiibitsema väljamängijat:

tal oli (2. käsi kallis odava vastu)
♠KS74
♥43
♦ÄET95
♣K9

ja pakkumine käis:

pass____1♦(RR)____1♥____2♦(NF)
pass____3♦________3♠____pass
4♥_____pass______pass____5♦
pass…

Avakäiguks tuli ♣6 ja avanes järgmine pilt:

♠5
♥Ä76
♦S87643
♣ÄT3

♠KS74
♥43
♦ÄET95
♣K9

Väljamängija mõtles natuke toimuva üle ja ilmselt jõudis järeldusele, et kuna mõlemat kallist lubanud tüüp käis välja lühidusest, siis ilmselt on tal 5-6-1-1 jagu ja ta üritab lööki kätte saada. Ühesõnaga lauast tuli ♣Ä, seejärel trump ässa alla ja kui VPV sellele krohvi viskas, tuli kolm tihi ära anda, üheta.

Kuigi otseselt ei saa väljamängijat plaani valikus süüdistada, sai ta seda jagu ka paremini mängida. Enne trumbi lahendamist oleks olnud hea teada saada, mitu kaarti on VPV-l ristis ja selleks pidi avatihi käeni läbi laskma ja teise risti järgi käima. Kui nüüd juhtub selline lugu, et West paneb masti (nagu olnukski), siis peaks trumpi lõikama (Westi pakkumine viitab sellele, et tal on 5-6 kallid). Kui West trumpab, lööb ta sellega kadujat ja hiljem saab peale kaitse viimase trumbi mahatõmbamist käe ärtukaduja ♣Ä peale ära visata. 
Nii et kui Westil on viiene pada ja kuuene ärtu, nagu pakkumine viitab, jääb kaitse peale vaid siis, kui tal on ♦K singlis, ta suudab ristit tempos mitte lüüa ja väljamängija otsustab ruutule näppu lõigata, mängides sellele, et tal on kallismastides 12 kaarti. See viimane ei ole reaalne variant – kui tal oleks 6-6 kallid, siis võiks ta alustada pada pakkumisest, kui aga 5-7 kallid, oleks Ostil kolmene pada ja singelärtu ja ta passiks 3♠ läbi, mitte ei parandaks 4♥sse. 

No comments:

Post a Comment