Monday, December 15, 2014

15. detsember

Sõna „pianoola“ tähendab mehaanilist klaverit. Bridži kontekstis kasutatakse seda jaotuse kohta, mis on nii lihtne, et mängib ennast ise. Eile sattusin ma jaotuse otsa, mis peale vaadates küll lihtsana ei tundunud, kuid lähemalt süvenedes selgus, et sealgi on tegemist pianoolaga – st. sul on üks ja ainuke mänguplaan, mida järgides kõik probleemid lahenevad automaatselt.

♠ÄKT2
♥E
♦S952
♣ÄET9

♠ES63
♥9854
♦KET4
♣7

Oled odavas kalli vastu ja mängid 4♠ lepingut. West, kes avas pakkumise 2♥ poolblokiga alustab ärtuässaga, seejärel lülitub väiksesse ruutusse ja Ost võtab selle ässaga ning käib ruutu tagasi. West trumpab ja paneb lauale väikese risti.

Üks võimalus leping võita on ristit lõigata, kuid see tundub kahtlasena – Westil on juba ♥ÄK ja kui tal ka ♣K oleks, siis oleks vähemalt võimalik, et ta avaks 1♥. Teiseks – lepingul on head šansid ka siis, kui ♣K on lõikes, aga sa jätad lõike tegemata. Nimelt on sul piisavalt trumpe ja sisekuid, et kolm ristit ära tumbata.

Seega alustad sellest, et mängid ♣Ä ja trumpad väikese risti kätte (eeldame, et Ost ei hüppa ♣K-ga ette, nagu ta minu vastu tegi). Seejärel trumpad väikse ärtu lauda, uus risti löök (sa võid lubada emandaga trumpamist), trumbiga lauda ja viimase käe trumbiga lööd laua viimase risti.  
Nüüd on siis tekkinud järgmine lõppseis:

♠ÄK
♦S9


♥98
♦ET


Kui Westil oli algselt 3-6-1-3 jaotus, siis tuleb lauda minna ärtulöögiga (vastaste trump on hetkel 1-1), kui aga 2-6-1-4, siis saad sa lauda ♦S-ga (tegelikult sa isegi ei pea lauda minema, võid ka käe ruutud mängida).  

Kõige ilusam on see, et sa sel hetkel juba tead, kumma variandi peale mängida, „mõistatama“ ei pea midagi. Kuna sa mängisid neli ringi ristit, nägid sa, kui palju neid Westilt tulnud on. Ehk siis, kuna antud jaos pani ta kogu aeg masti, siis mängid sa teise variandi peale ja käid ruutut. Nii et antud jaotust mängides ühendus ristide trumpamises vajalik kasulikuga.

No comments:

Post a Comment