Tuesday, July 2, 2013

2. juuli

Eile klubis õnnestus lauale manada mitteüheaegne topeltsund. Või õigemini oli see valmis mu vaimusilmas, ajaloolise tõe huvides tuleb tunnistada, et West ruineeris selle, visates hetkel, mil ta pidi ärtukuninga singliks viskama, ära hoopis paja ja 11 tihi tuli märksa proosalisemal moel. Aga ma pean tunnistama, et mul oli plaan juba valmis ka ärtuviske puhuks.

1 comment:

  1. Mul tehti sama lepingu vastu märksa sõbralikum ärtu avakäik, ning võtsin emanda ässaga. Seejärel korjasin 5 ringi ruutut (vahepeal padaga kätte), ning mängisin ärtu lahti. Vasak vastane võttis kuningaga, ning pidi viie kaardi lõppseisus otsustama, mida käia.

    Lauas oli:
    ♠ Q9x ♣ AQ

    Minul oli:
    ♠ Kx ♣ x ♥ Tx

    Seega kaks padategijat, risti äss ja ärtu tegija (ehk ideaalne sunniseis), lisaks on võimalik lõigata ristit, ja võibolla isegi pada.

    Lõpuks käis vasak vastane ♠T, mille võtsin kätte kuningaga. Sellest järeldasin, et "ju tal ristikuningas on", et ta ristit ei käi ning viskasin ärtu tegijale ära pada 9. Hakkasin 3 kaardi lõppseisus ristit lõikama, kui selgus, et vasakult oli risti hoopis otsa saanud :) Ehk siis ristit ei käidud seetõttu, et see oli ruutule juba ära visatud, ning polnud, mida käia.

    Nii sain minagi vaid 11 tihi.

    ReplyDelete