Wednesday, July 3, 2013

4. juuli

Jälle esmaspäevane jaotus.

West avas esimeselt käelt ette 2♥ (5+♥ ja 4+odav). Järgnes pakkumine, millest viisakas seltskonnas on parem mitte kõneleda (2NT – 3♦; 5♦), igatahes jäin lõpuks väljamängijaks ruutugeimis (suvalised kliberid on suvalised)  ja sain trumbikäigu.

♠KE94
♥ES
♦ÄKS9
♣KE3

♠ÄT
♥T854
♦ET863
♣92

Hea uudis on see, et lepingut kohe taha ei võetud, veel parem on see, et peale trumbikäiku on see „alati väljas“ – ainult pajasoldati mõistatamise vaev, sest kui pada tuleb nelja tihiga kokku, saab kaks käe ristit ära visata.

Tõmbasin trumbid kahe ringiga maha ja sel hetkel oli kogu jaotus lugeda – Westil on 2-5-2-4 (pajasinglist käiks ta ilmselt välja), seega on tal kaks pada partneri viie vastu ja tõenäosuse järgi tuleb käia lauast pada käe kümne alla.


Samas hakkasin juurdlema, et miks siis ikkagi vastane oma kahest kaltsust trumbi välja küttis? OK, see ilmselt ei müü midagi ja ei saa väga halba teha, aga miks mitte käia hoopis kahest pajakaltsust? Piinlesin päris korralikult ja lõpuks otsustasin mängida pada tipust – ning minu suureks kergenduseks viskas West teise pajatihisse soldati! Ei teagi, kas mu loogika oli selles kohas õige või vildakas (ma lähtusin sellest, et ise kipun ma trumpi käima alles viimases hädas), aga igatahes leping oli väljas ja kuigi 3NT oli parem, andis 5♦ võitmine meile üle keskmise. 

1 comment:

  1. Kunagi oli mul paaniline hirm avakäiku teha teise soldatiga kõrvalmastist. Igasugused õpikud lugesid seda üldiselt väga halvaks käiguks. Trumbi avakäiku aga ei tule karta. Pingutatud osamängudes ja piiripealsetes geimilepingutes on see tihti väga heaks abimeheks. Enne tuleb loomulikult kaaluda trumpamisvõimaluste olemasolu partneri poolt.

    Uudistaja

    ReplyDelete