Monday, January 17, 2011

17. jaanuar

Möödunud kolmapäeval sain Kotkas slämmiga kätt harjutada.

♠ AS6
♥ 42
♦ 75
♣ ÄKT643

♠ ET987
♥ ÄKST75
♦ ÄS
♣ -

Partner avas teiselt käelt 2♣, PPV pani odavas kalli vastu 3♦ vahele ja kuna ma leidsin, et slämmi väljatulekuks on kõigest natuke õnne vaja ja partner oli seda tüüpi, kellega ma väga viimistletud järgnevustesse ei usu, pakkusin lihtsalt selle, mida lootsin ära võita - 6♥.

Avakäiguks tuli ruutu ja võtsin kolmandalt käelt mängitud pildi ässaga. Nüüd on ilmselt kõige parem šanss kallismastide ühe kadujaga lahendamiseks tõmmata kaks trumpi ja seejärel lõigata pada. Nii tegingi, trumbitõmmete peale panid kõik masti, aga emand ei kukkunud, kuid ♠S osutus tihipoisiks - so far so good. Nüüd tundub leping juba kotis olevat - ruutukaduja läheb ristile minema ja kuna padalõige istub, on vaja ainult ♥E-le tihi välja anda.

Lähemal vaatlusel aga selgus, et on olemas hädaoht - kui ♠K on küll lõikes, aga neljas, tuleb selle lepinguga tõsiselt vaeva näha - eeldusel, et kaitsja sellega emandat ei kata. Ei aita ka sunni peale mängimine, sest kui peale trumpemandale tihi andmist mängida oma trumbid lõpuni, tekib kolme kaardi lõppseis, kus VPV viskab lihtsalt padakuninga duubliks ja hoiab kõrget ristit ja kuigi nüüd saab pada puhtaks lõigata, ei ole enam võimalik kätte tulla 13. tihi nautima (veel enam, kui ta saab ärtu emandaga tihi ja käib uue pada, ei teki isegi pseudosidemeid). Kui ainult laua padakuue asemel oleks seal suvaline minu padadest - siis saaks lepingu võita ka lihtsalt risti 4-3 korral, kuna lauda tekib lisasisek. Nojah, aga kui trump on 3-2 (kunniga lõikes), ei ole endiselt mingeid muresid, nii et esialgu on veel vara kurta.

Sellest hoolimata leidsin väikese lisašansi, mida ära kasutada - tõmbasin lauast ära mõlemad ristitipud ja trumpasin kolmanda risti kätte - juhuks kui ristis ES kukuvad (kui nad on taga duublis, siis sund töötab, kuna saab sisse kasseerida ka risti kümne). Seekord oligi tegemist jaotusega, kus lisašanssi premeeriti - ristis oli taga ESx ja padakuningas oligi neljas!

Töötanud oleks ka mänguplaan minna teisel tihil padaässaga lauda, visata ruutu ristile minema ja lõigata ärtut - tõkestanud käel oli

♠ x
♥ Exx
♦ KExxxx
♣ ESx

Kuradi juuniorid ma ütlen.

Ühes lauas jõuti veel 6♠ lepingusse, kuid näpuka tõttu läks see leping taha. Nimelt alustati samuti ruutukäiguga, peale mida mindi teisel tihil trumpässaga lauda, visati ristile ruutu minema ja mängiti kolm ringi ärtut, trumbates kolmandal ringil lauda. Nüüd on tugeva käte kadujatega kõik ja vaja ainult padakuningas välja pakkuda, kuid väljamängija mängis hooletult ja jättis padasoldati üle võtmata - ning ka kaitse peetas oma neljandat kuningat. See aga tähendas trumpkontrolli kaotamist!

No comments:

Post a Comment