Monday, November 19, 2012

19. november


Kuskil 90te keskel sai Marko Tenn Bridžilehe veergudele ühe Võsul tehtud blufiga, kui ta avas 4333 jaotusega poolbloki mastis, kus vastastel seisis seitse (see mast ei olnud ta neljane). Ilmselt oskab Vallo selle kohta paremini pajatada, kuna tema oli Tenni partnerina kaasasõitja roolis. Igatahes järgnev jagu eilselt GP-finaalturniirilt tõestas taas, et kõik mida sa teed, tuleb sulle bumerangina tagasi:



Jagu mängiti eelviimases voorus ja Tenn-Alfejeva olid parasjagu teel GP-finaali võidu poole, kui Westis istuv Ülis Riisalu otsustas segada vett ja ei avanud mitte ruututõkkega, vaid pani lauale 1♠! Järgnev pakkumine käis ühepoolselt 1♠ - 2♣, 2♦ - 3NT ja vaevalt saab Alfejevat süüdistada, et ta selle valguses pajakäigule pihta ei saanud, ärtukäigu järel võttis väljamängija 10 tihi ja +630 võitis ka selliste vastu, kes olid ruutumängus 12 tihi saanud. Arusaadavalt oli nende nördimus suur ja üritati ka kohtuniku abil oma tulemust parandada, aga kohtunik leidis õigustatult, et „see, et inimene otsustas esimeselt käelt ja kallis tsoonis bluffida ning see hästi välja kukkus, ei tähenda veel automaatselt UI’d“ ning jättis tulemuse jõusse.
Kuigi Tenn-Alfejeva jäid peale sedagi vooru liidrikohale, sulatas see jagu nende edumaad Oja-Kurigu ees korralikult kokku ja viimases voorus langesidki nad teiseks. 

3 comments:

  1. Seda, kui kõrge leping tol korral vastastel seisis, ma täpselt ei mäleta (võimalik,et tõesti suur slämm). Kindlasti oli aga Tennist järgmisel käel oleval mängijal avatud poolbloki mastis (see oli meil süsteemselt 5+ mast) käes AKExxxxx.

    Vallo.

    ReplyDelete
  2. ma nagu mäletan, et Bridžilehe kommentaar oli umbes "mastis, kus vastastel oleks tihisid piisavalt, et võita ka 11 ärtut"

    ReplyDelete
  3. Kõige vastikumad bridgemängijad, nendest hullemad vast ainult petturid, kes selles seisus peale jaotust üritavad kohtuniku abiga tulemust parandada.Hannes

    ReplyDelete