Thursday, August 30, 2012

30. august


Lille’i bridžiolümpial tuli meil Brasiilia vastu ette järgmine jaotus, kus Tiit sai näidata oma nuhhi singelkuningate leidmisel:



Ma pakkumisjärgnevust täpselt ei tea (tõenäoliselt avas Süd teiselt käelt 1♦-ga, West pani pada vahele ja Nord pakkus ärtut üle), aga igatahes olid NS 4♥-s ja Tiit-Maks läksid selle vastu nelja pajaga tõkkesse. Nagu selgub, oli see eriti hea otsus, kuna 4♥ tuleb välja, aga kui maha tõmmata ♠K ja ♦E, siis tuleb välja ka 4♠. Nord tegi Tiidu jaoks pool tööd ära, kuna pani avakäiguks ♦E lauale, millest Tiit järeldas, et „on mis on, aga ilmselt tal ei ole trumbis Kx-i“ ning käis teisel tihil trumbi laua ässa alla – ning kui kuningas kukkus, võis rahus oma 10 tihi nõuelda. (huvitav, kas trumbi Kxx ei ole võimalik?).

Alfredo Versace suutis siin lahendada veel keerulisema probleemi – tema sai ♥K avakäigu (pakkumine algas samuti nii nagu ma prognoosinud olin, Nord pakkus 1♠ peale sundiva 2♥). Kaitse alustas kahe ärturingiga ja Versace otsustas natuke pildipunkte välja selgitada ning mängis alustuseks ristit, mitte trumpi. Nord võttis ja pani lauale ♠7 – mille peale Versace otsustas lauast panna ässa, mis kukutaski kuninga. Seejärel jätkas ta uue ristiga, millele Süd hüppas kuningaga ette ja käis ruutut, Versace võttis ässa, läks trumbiga lauda ja lõi risti, millele kukkus Nordi ♣E. Nüüd luges ta toimuva kokku – Nordil oli sundiva 2♥ pakkumiseks ♥KE(S?) ja ♣ES, seega on tal ilmselt veel üks kaart, kas ♣K või ♦E – aga kahjuks polnud väljamängijal lauasisekuid, et risti olukord välja selgitada. Kui tal oleks ♣K ja 2-6-1-4 jagu, siis võinuks ta teha ka ruutukäigu, sest partner avas 1♦ või siis lülituda teisel tihil ristisse, seega ilmus nüüd lauale ♦K ja peale emanda kukkumist oligi leping kotis!

Meie vastane õnneks nii kõva ei olnud. Meil hakkas pakkumine 1♦ - (1♠) – 3♥ (kutsuv kuuesest) ning lõpplepinguks sai samuti 4♠ kontraga. Käisin avakäiguks ♥K, mille Leo võttis üle ja tõmbas ♣K ning seejärel lülitus ruutusse. Väljamängija võttis selle ja lõikas soojenduseks trumpkuningale näppu ning kui Leo uue ruutu käis, mängis sellelegi käest väikese! Ning kuna kaitse oli juba nii käinud, siis jätkasin ♣S-ga Leo ässa alla ja ta andis mulle veel ruutulöögi, kolmeta ja täiendavad +500. 

No comments:

Post a Comment