Monday, July 23, 2012

23. juuli


Lisaks hulludele jaotustele esines Võsu bridžinädalal ka veidraid vastaseid. Kõige markantsem nende seast oli üks vanapaar (mitte kumbagi asjaosalist mul igatahes au tunda ei olnud), kes teisipäevasel segapaarikal toimis meie vastu niimoodi:

_____
2NT___3♣
5♠____6NT

Mina pidin selle vastu avakäigu leidma kombinatsioonist:

♠T73
♥KS983
♦S975
♣S

Uurisin siis meesterahvalt (segapaarikas oli väga kombekalt korraldatud, naised olid ühelpool ja mehed teiselpool ekraani), et mida see kõik tähendab, sain vastuse, et 2NT oli tugev, 3♣ küsis kontrolle ja 5♦ lubas 11 kontrolli, aga „no nii palju tal neid küll ei ole!“

Ühesõnaga olin täpselt sama tark nagu ennegi, panin oma risti singli avakäiguks lauale ja kuna kogu jagu oli järgnev, siis see just erilist õnne õuele ei toonud, ehk siis täpsemalt öeldes saime baranka, kuna ükski teine paar ei olnud piisavalt segane, et 6NT-sse jõuda.




Kohe järgmises jaotuses hakkasid vanainimesed taas hullama – pakkumine käis nii:

♀_____♂
1♣___3♣
5♦___7♣

Seekord oli mul avakäiguks järgmine kombinatsioon:

♠8
♥S9842
♦ST7
♣9652

Tundsin siis huvi, et mis see nüüd tähendas ja sain vastuse, et 1♣ on kas 14-16 ühtlast või mingi kuuene mast, 3♣ küsib jälle kontrolle ja 5♦ lubab viit kontrolli (huvitav, kas siis 5♥ peaks näitama vahemikku kuuest kümne kontrollini?). Leidsin siis, et vastased on küll jobud, aga ei hakka slämmi vastu singlit käima ja panin lauda ♦S. Selle peale teatas papi, et ärgu ma seda tehku, tema mängib, aga kui ma juhtisin ta tähelepanu sellele, et ta partner avas 1♣, siis tuli aus reaktsioon „oh pagan!“.

Nojah, kuna jagu oli selline, siis polnud tegelikult vähimatki vahet, mida ma käin, vähemalt mitte teoorias (väljamängijal on 13 vart). 



Ja kuigi ka 7NT ja 7♠ seisavad, oleks -2140 andnud meile selles jaos ca 20% - suurde slämmi jõudsid lisaks meie vastastele seitse paari kaheksateistkümnest, kolm võitsid 7NT, üks võitis 7♣ ja kolm suutsid kuidagi 7♠-s taha käia. Meie õnneks valis väljamängija mingi imeliku mänguplaani, mis sisaldas peale trumpide tõmbamist ♥Ä sissekasseerimise ja ruutude minemaviskamise ning kõigele krooniks veel ka pajalõikuse valest käest ja käis kolmeta. Nii et laud viigis.

1 comment:

  1. Varsti saad omale veel veidramaid vastaseid: mõttemängude alagrupis üheks vastaseks USA, kus mängivad Zia ja Hamman! ;)

    Uudistaja

    ReplyDelete